Interieur

CD Interieur Waardering: Interieur

Aangeprezen als de alledaagse supercar, de NSX is zeker comfortabel en intuïtief genoeg voor zowat iedereen te gebruiken als een dagelijkse bestuurder. Maar zijn cabine heeft niet de premium uitstraling en luxe voorzieningen die men verwacht van een Acura, laat staan ​​een die is bedoeld om te concurreren met de beste uit Engeland en Duitsland.

Binnenruimte Vergelijkingen

Vervoer in en uit de NSX is een uitdaging-zoals het geval is met de meeste supercars-vanwege de lage zithoogte en brede dorpels. Eenmaal binnen, echter de rijpositie aangenaam en de cabine ergonomie eerste klas.

Voorpassagier Space

Interieuronze 6'1" tester laat zien hoe makkelijk of moeilijk het is om te openen of te verlaten NSX van de bestuurdersstoel.Interieur

Terwijl we dezelfde 76-decibel lezing op een 70-mph cruise in zowel de Acura en de Porsche opgenomen, de 911 is merkbaar stiller zowel op inactief en wijd open gasklep, het scoren van 54 dBA en 88 dBA in die tests om de NSX 57 dBA en 94 dBA. Het geluid van de motor van een supercar bij hele nummer is een essentieel onderdeel van de ervaring, en terwijl de NSX is zeker luid, vinden we het minder roeren dan een Ferrari 488 of, eerlijk gezegd, een 911. Wanneer voorzichtig gereden, de NSX kan klinken saai en ongeïnspireerd. Omgekeerd is de Porsche heeft een mooie burbling uitlaatgeluid zelfs onder lichte gashendel.

Interior Features

Dat de stuurkolom is handmatig verstelbaar en biedt magere kantelen-en-telescoping range is vandaag, evenals de knoppen, schakelaars en infotainment scherm die nodeloos zijn cribbed de Honda afvalbak. Nog een andere ergernis zijn de cupholders dat lijkt een totaal bijzaak; de eenheid wordt op zijn plaats gebracht door het inbrengen van een kunststof lip in een sleuf aan de zijkant van de middenconsole. Dit vermindert de passagier knie ruimte en domineert het handschoenenvak wanneer niet in gebruik.

KenmerkStandaard / Optioneel
StuurkolomStandaard
In diepte verstelbare stuurkolomStandaard
Elektrisch verstelbare stuurkolomNiet beschikbaar
Verwarmbaar stuurwielNiet beschikbaar
Elektrisch verstelbare pedalenNiet beschikbaar
stoelgeheugen bestuurdersstoelfacultatief
Het masseren van de bestuurderszitplaatsNiet beschikbaar
Masseren passagiersstoelNiet beschikbaar
elektrisch verstelbare bestuurdersstoelfacultatief
elektrisch verstelbare passagiersstoelfacultatief
Verwarmde voorstoelenfacultatief
Verwarmde achterstoelenNiet beschikbaar
Gekoelde voorstoelenNiet beschikbaar
Gekoelde achterbankenNiet beschikbaar
Head-up displayNiet beschikbaar
Rear-seat entertainment systeemNiet beschikbaar

zitplaatsafstellingen

2017 Acura NSXFore /
achteruit
achteroverleunenschouder articulatielendensteunHoogtedijbeensteunenzijwangenhoofdsteun tilt
Bestuurders stoelXXX
Front-passa-
ger seat
XX

Klimaatcontrole

Handmatige klimaatregelingAutomatische klimaatregeling
2017 Acura NSXNeeTwee-zone

bekerhouder Locatie

.ymmpcupholders {padding-bottom: 32px;}.ymmpcupholders img {width: 100% belangrijk;!opaciteit: 1.0;Filter: alfa (opaciteit = 100); / * Voor IE8 en eerder * /-moz-opaciteit: 1.0; / * Netscape * /-khtml-opaciteit: 1.0; / * Safari 1.x * /-MS-filter: "progid: DXImageTransform.Microsoft.Alpha (Opacity = 100)";grens: 2px stevige # fff;}.ymmpcupholders div {font-size: 13px;padding: 0;line-height: 0;}.ymmpcupholders een {weergave: inline-block;position: relative;line-height: 0;Breedte: 100%;}.ymmpcupholders een div {positie: absoluut;left: 0;bottom: 0;backgraccordcar2016ound: RGBA (255, 255, 255, 0,8);padding: 8px;vertical-align: top;color: # 222;}.ymmpcupholders overspannen {vertical-align: top;font-size: 14px;line-height: 1rem;}InterieurVoertuig Getest: 2017 Acura NSX

zithoogte

De bestuurder en passagier zitten vrij laag bij de grond in de NSX-slechts 13,2 inches van de weg, om precies te zijn, maar dat is niet uit de gewone voor dit segment. Om nauwkeurig zithoogte-afstand van de weg naar de bestuurder hip gebruiken we een H-Point Machine (HPM), een nauwkeurig ontworpen inrichting door de Society of Automotive Engineers gebracht. Dit veelzijdige hulpmiddel, samen met een aantal lasers en eenvoudige trigonometrie, laat ook de breedte en de plaats van het dak pijler zichtbaarheid obstructies. De H-punt machine en laser meetinstrumenten bepalen de lengte van wegen verduisterd door de kap en de weg verduisterd door de stam of luik (zoals gezien door de achteruitkijkspiegel).

.ymmphpoint {padding-bottom: 32px;}.ymmphpoint img {width: 100% belangrijk;!opaciteit: 1.0;Filter: alfa (opaciteit = 100); / * Voor IE8 en eerder * /-moz-opaciteit: 1.0; / * Netscape * /-khtml-opaciteit: 1.0; / * Safari 1.x * /-MS-filter: "progid: DXImageTransform.Microsoft.Alpha (Opacity = 100)";grens: 2px stevige # fff;}.ymmphpoint div {font-size: 13px;padding: 0;line-height: 0;}.ymmphpoint een {weergave: inline-block;position: relative;line-height: 0;Breedte: 100%;}.ymmphpoint een div {positie: absoluut;left: 0;bottom: 0;backgraccordcar2016ound: RGBA (255, 255, 255, 0,8);padding: 8px;vertical-align: top;color: # 222;}.ymmphpoint overspanning {vertical-align: top;font-size: 14px;line-height: 1rem;}Interieur

Seating-Height Vergelijkingen

Interieur

Blinde vlekken en zichtbaarheid

Grote zijruiten en smalle A-stijlen hulp kant en zicht naar voren, net als de schuine kap die volledig valt uit het oog als je eenmaal binnen bent. Dikkere C-stijlen doen het creëren van een zichtbaarheid kwestie over de schouders van de bestuurder, maar goed gevormde zijspiegels die op lange armen zijn gemonteerd zorgen voor een goed zicht op wat er achter, uiteindelijk het minimaliseren van blinde vlekken.

Dakstijlen beschermen de inzittenden in een rollover crash, maar ze blinde vlekken te maken ook. We bepalen zichtbaarheid door meting van de locatie en de breedte van elke kolom een ​​H-punt machine en een laserstraal (surrogaten voor een bestuurder en oogbol, respectievelijk).

InterieurInterieurInterieur

In Depth: 2017 Acura NSX

.indepthnav {overflow: auto;padding-top: 20px;padding-bottom: 20px;margin-bottom: 32px;border-top: 4px solid # E0E4E7;border-bottom: 4px solid # E0E4E7;}.indepthnav img {width: 100% belangrijk;!}.indepthnav div {font-size: 16px;padding: 12px 32px 12px 0;line-height: 21px;font-family: Helvetica, Arial, sans-serif;}.indepthnav een {color: # 1383B3;weergave: inline-block;position: relative;Breedte: 100%;font-family: Helvetica, Arial, sans-serif;overgang: alle .2s te verlichten;}.indepthnav a: hover {color: # 222222;vertical-align: top;font-family: Helvetica, Arial, sans-serif;}OverzichtMotor en transmissieBrandstof economiePrestaties en Driving ImpressionsInterieurinfotainmentCargo en bergruimteBuitenkantVeiligheid en Driver AssistanceGarantie

Like this post? Please share to your friends: