Brandstof economie

CD Fuel Economy Rating: Brandstof economie

strikt gezien als een supercar, het brandstofverbruik van de i8 is opmerkelijk. Zoals met alle plug-in hybrides, brandstof-economie de prestaties van de i8 is afhankelijk van de vraag of deze werkt in eDrive-modus of een beroep op haar benzinemotor. Te beginnen met een volledig opgeladen batterij, de EPA tarieven de i8 op 76 MPGe gecombineerd, waardoor het zou maken tot de meest zuinige auto's op de markt. Met een batterij die alleen de auto voor ongeveer 15 mijl kan de macht, zullen de meeste chauffeurs sterk afhankelijk zijn van de benzinemotor.

Met de turbo driecilinder met het zwaartepunt van de werkzaamheden wordt het i8 beoordeeld op 28 mpg combineerde. Dat is verre van indrukwekkend onder hybriden, maar met een kleine motor vervoeren rond een zware accu-het bijzonder een met zoveel beschikbare stuwkracht, het is niet verwonderlijk. En deze ratings nog steeds beter dan de gecombineerde ratings van de Acura SX, de McLaren 570S en elke smaak van de Porsche911 De Tesla Model S en volledig elektrische aandrijving veel hoger, bij 92 MPGe gecombineerd ten minst efficiënte model.

Fuel Economy Ratings Vergeleken

Brandstof economie

We hebben onze eigen brandstof-economie-test bedacht in een poging om te repliceren hoe de meeste mensen rijden op de snelweg. Onze werkwijze houdt in een 200-mijl out-and-back lus op Michigan's I-94. Wij handhaven een GPS-geverifieerde 75 mph en het gebruik van de cruise control zoveel mogelijk, het nabootsen van de manier waarop veel automobilisten gedragen tijdens lange reizen.

Tijdens onze rijweg brandstof-economie lus, de i8 scoorde 38 MPGe in de loop van de aandrijving, met inbegrip van 15,6 mijl van pure EV rijden na het starten met een volledig opgeladen batterij. Wij hebben de test in Comfort-modus en de i8 de 38-MPGe resultaat plaatst het comfortabel aan de voorzijde van de verpakking in vergelijking met rivalen die we hebben getest. Hoewel de Acura NSX, de McLaren 570S, en de Porsche 911 al bereikt of zelfs versloeg hun respectievelijke EPA ratings, niemand kwam binnen 10 mpg van de i8.

Highway Fuel Economy, CD Test resultaten

Brandstof economie

De i8 nipt brandstof, maar met een schamele 11,1 liter capaciteit, zal het niet doorkruisen lang wegrek in tussen de haltes. Wij schatten 420 mijl van de driving range, een respectabele afstand, maar korter dan de stints die door de McLaren 570S en de Porsche 911 Carrera 4S kan worden beheerd.

Highway Range, CD Test resultaten

Brandstof economie

In Depth: 2017 BMW i8

.indepthnav {overflow: auto;padding-top: 20px;padding-bottom: 20px;margin-bottom: 32px;border-top: 4px solid # E0E4E7;border-bottom: 4px solid # E0E4E7;}.indepthnav img {width: 100% belangrijk;!}.indepthnav div {font-size: 16px;padding: 12px 32px 12px 0;line-height: 21px;font-family: Helvetica, Arial, sans-serif;}.indepthnav een {color: # 1383B3;weergave: inline-block;position: relative;Breedte: 100%;font-family: Helvetica, Arial, sans-serif;overgang: alle .2s te verlichten;}.indepthnav a: hover {color: # 222222;vertical-align: top;font-family: Helvetica, Arial, sans-serif;}OverzichtMotor en transmissieBrandstof economiePrestaties en Driving ImpressionsInterieurinfotainmentCargo en bergruimteBuitenkantVeiligheid en Driver AssistanceGarantie

Like this post? Please share to your friends: