Lotus 3-Eleven: Voeg Lichtheid, en een Massive Price Tag

Lotus-op schema

Wij willen Lotus om te slagen, we echt doen. Het is aan het ongeluk van het bedrijf dat “belegerde Britse sportwagen maker” alliterates zo goed. Maar hoewel het nog steeds kleine aantallen auto's verkoopt, kun je niet beschuldigen Lotus van een gebrek aan vertrouwen dat het met behulp van dit weekend Goodwood Festival of Speed ​​om een ​​dakloos tweezitter gebaseerd op de bekende component set in te voeren, en met een stratosferische prijskaartje.

Geen enkel argument dat de Lotus 3-Eleven is serieus snel. Het maakt gebruik van een 456-pk versie van de supercharged Toyota V-6 die recht doet in de Evora en Exige, en het bedrijf zegt dat het een enorme 10 seconden sneller rond een ronde van de Hethel testbaan dan de recent bijgewerkte Evora 400. Twee versies zullen beschikbaar zijn, een enkel spoor-“Race” versie met een zestraps sequentiële versnellingsbak en een straat-legale “Road” model met een conventionele handgeschakelde transmissie. The Race versie wordt beweerd dat een nul-naar-60 van slechts 3 seconden en een topsnelheid van 174 mph te hebben. De straat-legale Road versie heeft iets hogere gearing en kan 180 mph bereiken.

Lotus-interieur

We hebben (bijna) hier al eerder de 2008 Lotus 2-Eleven een Elise gebaseerde lichtgewicht sportwagen was met vier-cilinder Toyota power-maar de 3-Eleven is veel sneller en verrassend duurder. Het is gebaseerd op een versterkte versie van Lotus's bekende aluminium bad en de carrosserie is gemaakt van een nieuw composiet materiaal dat wordt beweerd dat 40 procent lichter dan de standaard glasvezel zijn. We horen dat het minder dan 2000 pond weegt en dat in de roadgoing versie zal een passagiersstoel een optie zijn. In Race vormen de aërodynamische levert een geclaimde 474 pond neerwaartse druk op 150 mph.

  • Lotus Evora Onderzoek: Prijzen, Foto's, specificaties, en meer Reviews
  • Lotus Rekening houdend met de motor voorin Future modellen, waaronder Sedans en Crossovers
  • 2016 Lotus Evora 400: Meer Power-en US-Legal!

Echter, dit niveau van de prestaties kost groot. We hebben nog-of geen Amerikaanse prijsstelling zelfs bevestiging is dat de auto zal hier, maar komen in de Britse de 3-Eleven Road zal £ 82.000 [$ 129.000] en de Race is een torenhoge £ 115.200 [$ 181.000]. Dat is een steile cijfer voor een auto met goedkoper en beter uitgeruste broers en zussen delen van het grootste deel van de mechanische componentry. De productie start begin volgend jaar en zal worden beperkt tot 311 auto's.

Lotus achterzijde 3: 4

Like this post? Please share to your friends: