Vraag en u zult ontvangen: Audi Maakt een Six-Door A8L voor één speciale Customer

Audi-A8L-Extended-PLAATSING

Hoe ver zal stretch Audi aan haar klanten te behagen? Het hangt ervan af: Hoeveel geld hebben ze? Een speciale Europese klant blijkbaar aangeboden nogal een bounty, inspirerende Audi een A8L Uitgebreid met zes deuren en zes first-class stoelen te creëren. Met een enorme, 166-inch wheelbase, deze echte limousine is 20,9-feet end-to-end, meer dan drie voet langer dan de standaard A8L en zorgen voor een adequaat statige stoep aanwezigheid.

We weten niet veel anders over de welgestelden klant kennen, maar we gaan ervan uit dat hij of zij zal besteden veel tijd aan de achterzijde van de A8L Extended. Een extra rij zetels leidt tot zes individueel instelbare voorwaarts gerichte tronen, waarbij elk verpakt in Valconaleder. De derde rij bevat ook een koeler, een entertainment scherm en een speciale middenconsole. Een glazen dakpaneel, 7,9-voet lang, versterkt het gevoel van ruimte, terwijl individuele zonwering boven elke rij zorgen voor comfort van de passagiers.

Audi-A8L-Extended-INLINE1

Interessant is dat deze plus-size Audi niet aangedreven door the-range topping W-12 motor, of zelfs de twin-turbo V-8. In plaats daarvan, de basis 3,0-liter supercharged V6 onder de motorkap, die 310 pk en 325 Nm koppel. Omdat deze mega-draagstoel weegt maar liefst 5.330 pond bijna 900-pond meer dan de standaard A8L-versnelling is niet bepaald vlot op een geclaimde 7,1 seconden tot 60 mph. Maar Audi heeft een upgrade van de stopkracht voor de A8L Extended, het aanbrengen van de high-performance S8 remsysteem om ervoor te zorgen dat alles massa kan worden vertraagd met gezag.

Audi zegt ook dat het duurde bijzondere maatregelen om ervoor te zorgen dat de extra lange wielbasis A8L Extended handhaaft de structurele stijfheid van de standaard auto. De langere dorpels en middentunnel nog steeds gebruik aluminium constructie en extra aluminium crossbraces en pijpen in het dak maken torsiestijfheid die slechts iets minder stijf dan de standaard bridgelike A8l.

  • Getest: 2016 Audi A8L 4.0T Sport
  • Mercedes-Maybach Pullman: Luxury on a Very Large Scale
  • Audi A8 Onderzoek: Pricing, Specs, Foto's en meer

Audi-A8L-Extended-INLINE2

Hoewel het lijkt een beetje absurdistische, de A8l Extended eigenlijk wel een directe concurrent, de enorme Mercedes-Maybach Pullman. De invoerprijs op de V-12-powered Pullman ligt ten zuiden van $ 600.000, dat is alles wat de marge die we hebben voor het schatten van de kostprijs van een A8L Extended. Toch heeft de megabucks markt snel gereageerd op het nieuws van deze gewoonte model; hoewel Audi noemt de A8L Extended een “one-off” voor nu, lijkt het onwaarschijnlijk te blijven op die manier voor lang. Het bedrijf zegt dat het al verzoeken om meer aangepaste zes-deur A8Ls. Misschien een vergelijkende test van 42-feet waarde van ultraluxury limousines in orde is?

Audi-A8L-Extended-REEL

Like this post? Please share to your friends: