Gurney in 2016! Racing Groot Het ontwikkelen van Counter-Roterende, Twin-Crank Two-cilinder motor

Gurney engine

Vanaf het februari 2016 nummer

Terwijl poltroons, charlatans, ernstig amateurs, en fuzzy idealisten strijden om het presidentschap, in Zuid-Californië, Dan Gurney bereidt voorstellen voor een betere interne verbrandingsmotor. Nee, het is niet 1964, en we zijn niet langer stumping Mr. Gurney sturen naar Washington. Maar de 84-jarige nonpareil racer-cum-uitvinder weigert met pensioen te gaan. Zijn meest recente werk is het gepatenteerde ontwerp van een verbrandingsmotor die bestemd zijn voor de productie van voertuigen.

Gurney engine

Met de zuigers en de verbindingsstangen 90 graden gedraaid, de MC4S twee cilindersaandrijving individuele krukassen die roteren in tegengestelde richtingen.

Riep de MC4S, voor even-cancelling viertakt, is het de bedoeling om soepeler en betrouwbaarder dan de verbrandingsmotor status quo zijn. Het ontwerp geeft prioriteit aan duurzaamheid, efficiëntie en eenvoud boven de macht, en toch de motor behaalt nog steeds de aard van de prestaties die u zou verwachten afkomstig van een man met 51 grote overwinningen. Gurney stelt voor dat de MC4S motor zou kunnen worden gebruikt in alles van helikopters om auto's; een motor is voor de hand liggende eerste toepassing, dat wel.

De doorbraak kenmerk is onderin Gurney tweecilinder, twin-engine krukas. Contragewichten aan de krukken annuleren primaire schudden krachten zoals gebruikelijk. Roteren van de krukken in tegengestelde richting voorkomt ongewenste gyroscopische moment (draaikracht) die optreedt wanneer de gehele motor snel gerold bochten, waardoor het schip cancelling naam. Hoewel dit voordeel is een zegen voor motorfietsen, is het niet van toepassing op vierwielige voertuigen, omdat hun motoren te rollen maar een paar graden in de hoeken.

  • Gearchiveerd Feature: The Cannonball Baker Sea-to-Shining Sea Memorial Trophy Dash
  • Alles wat je ooit wilde weten over Pistons
  • De 10 meest ongewone Engines of All Time

De motor 110 verplaatst kubieke inches of 1.800 kubieke centimeter, met een brede 5,0-inch diameter en een korte 2,8 inch slag. Omwille van duurzaamheid zal de gemiddelde zuigersnelheid beperkt tot 4200 voet per minuut bij 9000 rpm. Gurney suggereert ook dat het octrooi kan worden aangepast aan vier-, zes- en achtcilinder ontwerpen.

Simulaties voorspellen van de tweecilinder zouden meer dan 250 pk te maken, verrassend Gurney's team. “We wisten niet dat de getallen zou zo groot zijn, maar dezelfde simulaties hebben gewerkt aan onze andere motoren binnen 2 procent,” zegt hij.

Gurney is van plan om vijf prototypes, waarvan de eerste moet worden uitgevoerd op een testbank in juli op te bouwen. Als de motor doet zijn theoretisch potentieel, Gurney hoopt om het ontwerp in licentie aan een fabrikant. “We hebben zeker geen idee hoe om iets te produceren tegen een redelijke prijs”, geeft hij toe.

Hoek in de Dangle

Hoek in de Dangle

De tegengesteld draaiende krukassen krijgen de krantenkoppen, maar een indrukwekkend vermogen van de MC4S is een product van de cilinderkop design. Gurney onderzocht meer dan 200 klep-configuratie variaties op de beste regeling te vinden. De inlaatkanalen taps om de luchtstroom te versnellen, zoals gebruikelijk is in de autosport en high-performance motoren. Een optimale hoeveelheid squish-de binnenwaartse beweging van het lucht-brandstofmengsel naar het midden van de kamer als de zuiger benaderingen bovenste dode punt-betere verbranding. Cam phasers aanpassen van de timing van de klep gebeurtenissen low-end pull met top-end kracht evenwicht. Computersimulatie stelt de geïdealiseerde cilinderkop tot een 15 procent toename in de hoeveelheid lucht ten opzichte van een conventionele kop. Met dat ontwerp, moet de motor goed voor 262 pk zijn. De simulatie voorspelt een vermogen van 189 pk met een conventionele kop.

geschiedenisles

geschiedenisles

Vervolgens lanceerde editor-in-chief David E. Davis Jr. de campagne om Dan Gurney president van de Verenigde Staten te kiezen met zijn juli 1964 kolom. Terwijl populair bij onze mensen, Gurney verscheen nooit op een stembiljetten. Hij was slechts 33 jaar oud op het moment, en dus niet in aanmerking om president te worden.

Like this post? Please share to your friends: