Volgende Porsche Cayman GT4 zal niet gaan Turbo, zal vasthouden met Stok

2016 Porsche Cayman GT4

beslissing van Porsche om de 718 generatie van de Boxster en Cayman overschakelen naar een turbocharged flat-vier motor in plaats van de oude Boxman's uiteraard blies flat-six-hadden veel mensen zich afvragen hoe het bedrijf Motorsport divisie de volgende bonkers Cayman GT4 rond dit zou leiden nieuwe motor. (Het vorige GT4 is hier afgebeeld.)

Het antwoord is dat het niet zal. In plaats daarvan lijkt het zeker de volgende GT4, die de aanvullende RS branding van de divisie reserves voor zijn hardste-core varianten kunnen dragen, zal niet worden turbocharged helemaal en zal stok met een atmosferische zes.

2016 Porsche Cayman GT4

De reden hiervoor is zo veel ideologische als het te maken heeft met de prestaties, met GT ontwikkeling baas Andreas Preuninger ons te vertellen het geloof is dat natuurlijk streven is gewoon beter geschikt voor straatauto's van de divisie. Terwijl hij weigerde om de technische details van een toekomstig model toen we spraken met hem bij de lancering van de nieuwe 911 GT3 onthullen, het is eerlijk om te zeggen dat hij liet zo veel aanwijzingen als een aflevering van Columbo.

“Natuurlijke aspiratie is een van onze belangrijkste selling proposities,” zei Preuninger. “Wij bieden een auto voor mensen die willen iets bijzonders, die willen zoveel emotie mogelijk, zo veel gasrespons en directheid hebben van een sport-motor van de auto te voelen. En bij Motorsport denken we dat kunnen beter met een [atmosferische] hoogtoerige motor dan elke vorm van turbo worden bereikt een beetje.”

Die roept de interessante vraag wat de volgende GT4 zal de macht, die op Porsche zorgvuldig ingeroosterd model van plan volgend jaar moeten komen. De laatste wagen gebruikten dezelfde 3,8-liter flat-six dat voor de pre-facelift 991,1 911 Carrera was voorzien, maar de schakelaar van de 911 naar turbocharged powertrains lijkt uit te sluiten dat. De meest voor de hand liggende kandidaat is dezelfde 4.0-liter eenheid van de nieuwe GT3, hoewel waarschijnlijk in een lagere staat van tune dan de 500 pk het packs in de 911. brandstof toe te voegen aan dit vuur is een sinds verwijderde Instagram post van een Australische Porsche dealer die een 4,0-liter zes genoemd.

2016 Porsche Cayman GT4

De volgende vraag is of Motorsport inderdaad een moderne versie van de 911 GT2 zal creëren, vorige iteraties van die gebruik hebben gemaakt van turbomotoren. Ondanks spy shots blijkbaar wat suggereert dat een dergelijk model is in ontwikkeling, Preuninger hints mogen zij geen turbo pakken.

“GT heeft een atmosferische religie motor bijna kreeg, en wij denken niet dat het zou een verstandige zet om weg te komen van die verlegen en keren om op het hoogtepunt van het succes van deze auto's en iets anders proberen, zonder enige noodzaak om het te doen, " hij zei. “Waarom niet de Motorsports auto NA en de standaard Carreras turbocharged? Ik heb geen probleem met dat te zien, iedereen kan kiezen wat hij wil hebben.”

  • Real Genius: Awesome 2018 Porsche 911 GT3 Gedreven!
  • We Hamer de Porsche Cayman GT4 op Lightning Lap
  • Dit is de grootste Porsche-dealer in de wereld

Nog meer goed nieuws: de volgende GT4 lijkt zeker aan de stok met een handgeschakelde versnellingsbak, hoewel het mogelijk zal de optie van een PDK met dubbele koppeling automatisch toe te voegen. Preuninger is onvermurwbaar hij wil dat elke GT om te komen met beide tenzij er dwingende redenen van kosten om dit te voorkomen: “Dat is het doel, om altijd de keuze. Nu zijn we begonnen met die strategie [in de GT3] en dat loont. Ik denk dat het het juiste ding om te doen-wie zijn wij om mensen te vertellen wat het beste is voor hen? Afhankelijk van wat je wilt doen met de auto kan het volkomen begrijpelijk te gaan voor een handmatige als je niet keer bent jagen op de baan zijn. Het geven van de keuze is zeker onze bedoeling voor de toekomst.”

2016-Porsche-Cayman-GT4-REEL2

Like this post? Please share to your friends: