Ding Dong! De Dodge Dart Is (officieel) Dead: de productie te staken Deze maand

2016-Dodge-Dart-107-876x535

Hoewel we hebben geweten dat zijn dagen geteld waren voor een tijdje, FCA ambtenaren bevestigd C / D vandaag dat de productie van de Dodge Dart tot stilstand zal komen “ergens in september 2016” en zal er geen 2017-modellen. Zoals werd gemeld in Automotive News, de aankondiging komt als onderdeel van een zich ontwikkelend product strategie bij de autofabrikant. Een vervangend model is nog niet benoemd.

De ondergang van de Dart, geassembleerd in de maker Belvidere, Illinois, faciliteit, maakt de weg vrij voor de Dodge te spelen om zijn sterke punten in de Noord-Amerikaanse markt, vooral door het bouwen van duurdere en dus winstgevend Jeep en Ram modellen. Alleen 34.500 Darts werden verkocht door de eerste acht maanden van 2016 iets minder dan de helft van het aantal verkocht ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande jaar. De plant Illinois zal de Jeep Cherokee te bouwen, in plaats daarvan. Op dezelfde manier, zal de productie van de Chrysler 200, geassembleerd in de fabriek FCA in Sterling Heights, Michigan, tot een einde gekomen in december 2016. Dat voorstedelijke Detroit faciliteit (vandaar de “Geïmporteerd uit Detroit” marketing push) worden retooled te produceren de bijgewerkte 2018 ram 1500.

FCA is niet uitgesloten van de mogelijkheid van het hebben van de Dart en 200 samengesteld door een partner of onder contract door een andere fabrikant. Op dit moment, Mazda assembleert de Fiat 124 Spider en de ProMaster City is een joint venture voertuig dat ook als een Opel wordt verkocht in Europa en als een Vauxhall in de Britse

  • Geïnstrumenteerde Test: 2015 Dodge Dart 2.4L Automatic
  • Quick-Take Review: 2016 Dodge Dart
  • Dodge Dart Onderzoek: Prijzen, Foto's, specificaties, en meer!

Chrysler had hoge verwachtingen voor de Dart, toen zij haar debuut maakte op de 2012 Detroit Auto Show als een 2013 model, hoop dat het zou een snaar te raken in de dichtbevolkte en en zeer concurrerende compacte segment. We hoopte het zou niet de Dart's nerd-chique legacy aantasten. Uiteindelijk is het niet ook niet.

Like this post? Please share to your friends: