Heeft de Speed ​​Channel moeten sterven? We onderzoeken de Economie

Heeft de Speed ​​Channel moeten sterven? We onderzoeken de EconomieHeeft de Speed ​​Channel moeten sterven? We onderzoeken de Economie

Had Speed ​​sterven? Laten we springen terug een paar weken, wanneer vers geslagen naamloze vennootschap Twenty-First Century Fox, Inc.-a $ 28 miljard wereldwijde media kolos spin-off van Rupert Murdoch's media holdings-gastheer van een sessie voor Wall Street-analisten.

Company president en COO Chase Carey, het bespreken van de veranderende medialandschap, zei: “Zwakkere kanalen zullen en moeten krijgen geperst. Consumenten hebben meer dan genoeg keuze. De prioriteit is verschoven naar de kwaliteit niet kwantiteit. We willen al onze kanalen om te streven op eigen benen te staan. We hebben liever een boeket van grote kanalen dan acres van middelmatige het maken van de dezelfde winst.”

Dat betekent op zoek naar miljarden in plaats van miljoenen dollars uit dezelfde basisproducten activa. En de makkelijkste manier om die megabucks vinden door middel van sport. Sportprogramma's, zegt Carey, “is de inhoud die nieuwe technologieën drijft, tart manipulatie, en adverteerders hunkeren. Het is de inhoud die een gemeenschap bindt, dat mensen praten over tijdens de dag. In een steeds meer versplinterde wereld, sport zijn de ene streng die ons samenbindt.”

En Fox heeft een enorme inzet op sport inhoud geplaatst. Meer dan de helft van de $ 80 miljard in financiële verplichtingen op lange termijn zijn gewijd aan de rechten van vergoedingen voor de NFL, MLB, NASCAR, en tal van andere sporten.

De drijvende kracht naar Fox Sports 1 (FS1) te creëren uit de as van Speed ​​was “abonnee-inkomsten.” Sports kanalen zoals FS1 kan zijn grote moneymakers. In 2012, werd Speed ​​verluidt verzameld $ 0,22 per maand per abonnee, terwijl ESPN was commandant van $ 5,04 per maand, volgens SNL Kagan. FS1 wordt geprojecteerd op te laden $ 0.80 per maand tegen 90 miljoen abonnees (ESPN heeft 100 miljoen). Forecasting uit meerdere jaren, dit is het verschil tussen Speed ​​vergaren van $ 350 miljoen van de abonnees van FS1 vergaren van $ 1 miljard van dezelfde mensen, door middel van rebranding en eenvoudig mengen van de programmering. (Voor een meer diepgaande blik op de cijfers, ga naar de grafieken op de bodem van dit verhaal.)

En vergeet niet de reclame-inkomsten te vergeten. Hoewel het goed voor slechts 23 procent van de totale opname ESPN's van vorig jaar, die nog steeds betekende $ 1,8 miljard afkomstig van Madison Avenue. Dit was tot groot ongenoegen van een kijker die we spraken, die opmerkte, “Nadat ik [per maand] te betalen vijf dollar, heb ik nog steeds te commercials te bekijken?” Om nog erger te maken, met behulp van de lage kant van de industrie de marges, is het betekent dat elke abonnee, zelfs de tientallen miljoenen die niet kijken naar ESPN, giet een minimum van $ 2,65 per maand rechtstreeks in de handen van de aandeelhouders van de Worldwide Leader's.

Het lijkt erop dat het onvermijdelijk dat Speed ​​dood zou gaan lijken, toch? "Nee. Ik denk niet dat het onvermijdelijk was “, zegt Speedvision oprichter Roger Werner, die de Outdoor Life Network (die inmiddels is veranderd in de NBC Sports Network) op hetzelfde moment begonnen.

  • Voices of Speed: Reflecties van degenen die bracht u Snelheid
  • Achter de schermen van OK GO's Chevy-centric “Needing / Getting” Music Video
  • Kimi Räikkönen het interessantste Man in de Formule 1

“We kunnen nog steeds worden uitgevoerd die kanalen als onafhankelijke kanalen. Ze waren beiden zeer commercieel haalbaar is. Ze waren winstgevend op het moment dat we ze verkocht (in 2001), en hun winstgevendheid was alleen maar om te groeien vanaf daar.

Toch Werner geeft toe dat de strategie van Fox is “begrijpelijk. Ik kan niet eerlijk zeggen dat ik zou anders tegenaan kijken, als ik zaten in hun schoenen. Ik ben teleurgesteld uiteraard dat mijn baby aan het verdwijnen is, [en] zullen worden ondergebracht bij een ander soort redactionele agenda, maar ik denk dat ik kan u niet zeggen dat wat ze doen gek is. Het maakt een veel zin voor hen.”

Als u de Fox Executive maken van de beslissing over de vraag of Speed ​​leeft of sterft bent, je kijkt naar de cijfers.Je begint met primetime ratings, en ontdekken dat je drie sporten netwerken voor 2012 gecombineerde gegenereerde slechts 12 procent van het publiek van ESPN:

Heeft de Speed ​​Channel moeten sterven? We onderzoeken de EconomieHeeft de Speed ​​Channel moeten sterven? We onderzoeken de Economie

huishoudenshuishoudens = huishoudensBron: Nielsen Media ResearchDan moet je kijken naar wat er wordt per maand in rekening gebracht per abonnee aan het einde van 2012, en ontdekken dat je drie sporten netwerken slechts 11 procent van wat ESPN commando's op te laden:

Heeft de Speed ​​Channel moeten sterven? We onderzoeken de EconomieHeeft de Speed ​​Channel moeten sterven? We onderzoeken de Economie

DollartekenDollarteken = Prijs per maandBron: SNL KaganEn dat vertaalt zich in de bovenste regel voor 2012, waar uw drie sporten netwerken slechts zes procent van de inkomsten van ESPN worden geproduceerd:

Heeft de Speed ​​Channel moeten sterven? We onderzoeken de EconomieHeeft de Speed ​​Channel moeten sterven? We onderzoeken de Economie

Bron: SNL Kagan en Car and DriverDus, vraag je jezelf af: Met Snelheid in 90 procent van de huizen van ESPN, en Speed's demografische wordt beslist grijsharige, wat gebeurt er als snelheid wordt veranderd in een multisport-indeling en heeft meer dan een verdrievoudiging van de abonnee tarief? Omdat je aantrekkelijk bent naar een veel breder publiek, wat zou de nummers zeggen voor 2014?

Heeft de Speed ​​Channel moeten sterven? We onderzoeken de EconomieHeeft de Speed ​​Channel moeten sterven? We onderzoeken de Economie

Bron: SNL Kagan en Car and DriverDus door het toevoegen van voetbal, honkbal, UFC, voetbal, en Regis Philbin naar Speed's NASCAR programmering, en rebranding het netwerk als Fox Sports 1, je hebt verdubbelde de omzet tot 12 procent van de ESPN. Ja, er zijn extra programmering kosten en uw medewerkers is verdrievoudigd, maar zelfs als je Erin Andrews benen hebben verzekerd voor $ 10 miljoen, er is genoeg ruimte om een ​​boot vol geld te verdienen. Beslissing genomen.

Like this post? Please share to your friends: