Mitsubishi sluiten Alleen het Amerikaanse Plant, 636-Acre Illinois ter verkoop

2013 Mitsubishi Outlander Sport nu Made in America

Mitsubishi zal stoppen met het bouwen van auto's in de Verenigde Staten als het plan om zijn enige Amerikaanse assemblagefabriek te verkopen, aldus het bedrijf vandaag.

De Normal, Illinois, plant, voorheen een joint productie venture met Chrysler, heeft gekarnd meer dan 3,2 miljoen Mitsubishi en Chrysler modellen sinds 1988. Het is ook de enige buitenlandse handen plant op Amerikaanse bodem die een vakbond werknemers in dienst heeft. De Japanse automaker contract met de UAW was aan vernieuwing volgende maand maar de onderhandelingen was nog niet begonnen.

“Na een evaluatie van de wereldwijde supply Mitsubishi Motor Corporation keten, hebben we vernomen dat het noodzakelijk is om uiteindelijk de productie en het zoeken naar een strategische koper voor de normale plant,” aldus het bedrijf in een verklaring. “Raad MMC zal een formeel besluit te maken in de nabije toekomst en onze focus op dit moment is om een ​​koper die zou blijven bedienen en te onderhouden werkgelegenheid-the best mogelijke uitkomst voor onze medewerkers en de gemeenschap te identificeren.”

De 2,4 miljoen vierkante voet plant, ongeveer 140 mijl ten zuidwesten van Chicago, heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 120.000 auto's en de export naar maximaal 50 landen. Vorig jaar heeft de fabriek werd gebouwd minder dan 70.000 auto's, allemaal Outlander Sport crossovers. Zijn beste jaar was 2000, toen de fabriek was in triple capaciteit karnen van meer dan 222.000 auto's. Meer dan 27-jarige geschiedenis van de fabriek, de werknemers geassembleerd een dozijn eens zo populaire modellen: Eclipse (met inbegrip van de Spyder en Plymouth Laser / Eagle Talon twins), Mirage / Eagle Summit, Galant, Endeavor, en de twee-deur Dodge Avenger, Stratus, en Sebring modellen.

Nieuwe auto's wachten op transport naar dealers in het Mitsubis

Mitsubishi, ooit een bastion van goedkope, sportieve modellen, heeft geworsteld in de Verenigde Staten voor een lange tijd (dat is een pijnlijke verhaal: lees wat van het hier). Terwijl een recente verkopen uptick heeft geholpen Mitsubishi vordering succes, dat is alleen omdat de nummers zo laag is geweest. Het bedrijf heeft 49.544 stuks vorig jaar waren nog niet eens een kwart van de onderneming 2002 piek, wanneer er meer dan 345.000 Mitsus vlogen de deur uit (zoals hierboven afgebeeld in de fabriek in datzelfde jaar). Auto's zoals de ontzagwekkende 3000GT zijn niet meer (met de Lancer Evolution spoedig volgen), en dealers hebben weinig concurrerend product totdat de vernieuwde 2016 Outlander plug-in, de volgende Lancer en Mirage sedan bereiken onze kusten.

  • 2016 Mitsubishi Outlander: Seven Tickets voor de goedkope zitplaatsen
  • Mitsubishi Plannen Sedans: Mirage G4, aankomt Lancer vervangen Galant Verblijven Dead
  • Aaron Robinson: Velen zijn betrokken bij de Slow Murder van Mitsubishi

Ondanks aanhoudende geruchten, Mitsubishi zegt dat het niet trekken van een Suzuki, en beschouwt de Noord-Amerikaanse markt een “prioriteit.” Mitsubishi is niet de enige Japanse automaker naar de Amerikaanse productie te stoppen. Mazda deed hetzelfde, toen het zich teruggetrokken uit haar partnerschap in Ford's Flat Rock, Michigan, plantaardige waar het gebruikt voor het opbouwen van de 6-in augustus 2012.

Like this post? Please share to your friends: