Lincoln Wil 2015 Mustang Onderdelen voor RWD Sedan, kan een studie in Ford’s Brand Discipline

Lincoln badge

Met de ontwikkeling van de nieuwe 2015 Mustang in volle gang, de auto component set-of beter gezegd, een deel van zijn set-heeft interesse in een achterste-wheel-drive platform om een ​​Lincoln sedan onderbouwen geactiveerd.

We hebben geleerd dat Ford overweegt een nieuwe vier-deur platform met behulp van de volgende Mustang MacPherson voor en nieuwe onafhankelijke achterwielophanging (spy foto's van de nieuwe achterste setup hier) als basis, samen met enkele van de pony auto's groter bodemplaat stampen. Met de fabrikant keer op keer onder vermelding van haar inzet voor de eigenzinnige Lincoln merk, vooruit met achterwielaandrijving plannen zou de blauwe ovaal om een ​​back-up zijn woorden met iets van stof. Sterker nog, de belangrijkste mensen in Lincoln planning en het ontwerp-afdelingen zijn op jacht naar achterwielaandrijving producten die kunnen gaan head-to-head met Cadillac en andere ernstige luxe maakt. Er zijn drie mogelijkheden, zoals hieronder beschreven.

2015 Ford Mustang coupe (spy foto)

Een reeks Stofzuigers in de line-up

Vergeleken met de belangrijkste concurrenten Cadillac en Lexus, actuele Lincoln traject toont een aantal lege ruimtes. De meest voor de hand liggende ontbrekende product is een entry-level luxe high performance sedan, een segment van Cadillac betwist met de nieuwe ATS en door Lexus met de IS. Er zijn mensen binnen Ford die geloven dat de 2013 MKZ met zijn optionele AWD is een speler in dit segment; deze kunnen zijn dezelfde mensen die dachten dat de Ford SVT Contour was een BMW 3-serie concurrent. Vergis je niet, terwijl de MKZ is goed gepositioneerd genoeg mano a mano te gaan met de zachte Lexus ES, het mist de street cred te spelen in dezelfde zandbak met de 3-serie, ATS, Infiniti G, Audi A4 of Mercedes Benz C-klasse.

2013 Lincoln MKS

De volgende leegte in het aanbod van Lincoln is niet zozeer een gat, omdat het een verkeerd product: de MKS sedan. In wezen een re-gevilde Taurus met een hippere interieur heeft de MKS nooit gevonden voet in een segment bevolkt door harder lopende auto's zoals de Cadillac CTS, BMW 5-serie, Lexus GS, Infiniti M, en Mercedes E-klasse. In 2011, Lincoln verkocht slechts 12.217 voorbeelden van de MKS. Ter vergelijking, Cadillac verplaatst meer dan 55.000 CTS-modellen in dezelfde periode, het was de tweede hoogste verkoper onder de concurrentie. Hoewel station wagons en coupes factor in de CTS totalen, het is toch waar dat Lincoln verkocht slechts 22 procent van wat Cadillac deed in deze winstgevende segment. Hoewel het misschien niet zou garantie voor succes-uitvoering zou sleutel die metrische-a rear-wheel-drive ingang van Lincoln zou kunnen stellen van het merk om de kloof te dichten. Op papier, de huidige MKS lijkt beter gepositioneerd zijn om Cadillac XTS toch te dagen, en een nieuwe RWD mid-sizer zou de MKS vrij te maken om te dienen als het knusse techno-cruiser het echt wil zijn.

2015 Ford Mustang onafhankelijke achterwielophanging (spy foto)

2015 Ford Mustang onafhankelijke achterwielophanging

De derde en meest voor de hand liggende gat in de Lincoln gebied vraagt ​​om een ​​merk te definiëren grote auto. Met slechts twee sedans in stuurloos lineup Lincoln's, kan een voertuig als dit nog belangrijker voor het merk dan voor Cadillac. Helaas, zou dit een flinke stretch voor het Mustang chassis en onderkant van componenten wordt geëvalueerd door Ford zijn. Terwijl de motoren, versnellingsbakken, differentiaal, en achter-geometrie kan worden gepocheerd uit de 2015 Mustang, een auto met de juiste afmetingen (denk aan 16 voet lang, of meer) zou aanzienlijke re-engineering en aanpassing carrosserie van de vele onderdelen van de sportwagen dwingen.

Als de nieuwe RWD draagstoel onderbouwing worden goedgekeurd, van deze drie auto's, de slimme geld is Ford gaand met de CTS / 5-serie concurrent. Toch, zelfs met een groen licht, is er nog steeds een aantal belangrijke aandrijflijn werk te doen zijn.

Complicaties: Een technische, de Ander Managerial

Kijkend naar het midden van de luxe-sedan landschap, vrijwel elk product biedt optionele vierwielaandrijving (met de ironische uitzondering van de Ford-geplande en -developed Jaguar XF, hoewel het de tech in de komende paar jaar zal toevoegen). Verpakking en engineering van een AWD-systeem voor de Mustang afgeleide architectuur zal een grote upfront uitdaging om het verkrijgen van het goedgekeurde model. De geschiedenis heeft aangetoond dat de luxe sedans worden vrijwel salesproof heel het noordoosten, Midwest, en in de Rockies van november tot april als ze niet all-wheel drive aan te bieden. Dit maakt de ontwikkeling van AWD een goudgerande prioriteit.

Zelfs als een dergelijk model is goedgekeurd, rijdt op achterwielaandrijving botten, en biedt all-wheel drive, misschien wel het grootste obstakel om een ​​Lincoln prestatie draagstoel is de blauwe ovaal zelf. Het merk Ford is een spons als het gaat om het product, en, indien een dergelijk voertuig wordt goedgekeurd, zal de Ford executives een versie wilt, daarbij verwijzend naar onmiddellijke volume realiseren en in verhouding snelle economische payoff. Maar ondanks die dingen, en ongeacht hoe goed een Ford-versie van de strijd om de komende Chevrolet SS sedan zou kunnen nemen, is het essentieel dat het product van Lincoln en Lincoln's alleen.

Met aanvankelijk lage verkoopvolumes en de relatief hoge variabele kosten voor de Lincoln prestaties luxe sedan te produceren, zal het waarschijnlijk twee product generaties om zinvolle rendement zien. Als Ford is niet bereid om de tien jaar dat het gaat nemen om Lincoln te revitaliseren op de juiste manier te wachten, zou het waarschijnlijk gewoon te vouwen zijn luxe merk nu en bespaar zelf de onvermijdelijke “dood van een duizend bezuinigingen” lot dat elke autofabrikant die verwacht te wachten staat verzilver je een merk in 60 maanden op de goedkoop.

Like this post? Please share to your friends: