Dodge Dart R / T Concept: De high-performance Compact Dodge moet voortbouwen

Dodge Dart R / T Mopar-concept
Dodge heeft een fascinerende geschiedenis van het gebouw heet compacts, een prominent voorbeeld is het Omni GLHS door Shelby, terwijl de Caliber SRT4 een dieptepunt in termen van stijl en verfijning gemarkeerd. Voor de 2014 SEMA Show in Las Vegas, heeft de autofabrikant zijn verstandige Dart genomen en getweaked het aanzienlijk om het verteerbaar om meer veeleisende liefhebbers te maken.

Geschilderd in fel oranje met mat zwart als een contrasterende kleur, en uitgerust met een prominente achterspoiler en diffusor, dit Dart R / T-concept ziet er aangenaam agressief. Maar het ziet er ook nogal verfijnd, dankzij een herziene voorkant fascia dat de grille verandert in een spleet, terwijl het creëren van een groot onderste luchtinlaat visueel gescheiden door een lichaam gekleurde strip. Dit voedt meer lucht naar de intercooler, zegt Dodge. We zeggen het ziet er gewoon cool.

  • Dodge Dart Onderzoek: Volledige Pricing, Specs, Reviews, foto's en meer!
  • 2015 Ram 1500 R / T Hemi Getest: U kunt nog steeds een Hot Pickup
  • 2015 Volkswagen GTI Getest: The Seventh-Gen GTI Stelt een echt, echt High Bar

De flat-zwarte aluminium motorkap voorzien van een groot kanaal dat niet alleen lijkt geweldig, maar voedt ook extra lucht naar de niet-gespecificeerde motor intake box (de kap zal beschikbaar zijn als een Mopar add-on te beginnen begin volgend jaar). Fiat-Chrysler claimt de Dart R / T-concept lijkt “klaar om angst in de competitie.” We zouden niet zo ver gaan, maar we zullen zeggen dat het pakket is een indrukwekkende verbetering ten opzichte van de reeds strak ogende Dart. Met de 18-inch lichtmetalen wielen, een grote rem kit, en verstelbare coil-over schorsing van de Mopar catalogus, het belooft beter weggedrag, ook.

Wie weet-dit concept daadwerkelijk kan inspireren een serie-productie variant en voegt een nieuw hoofdstuk aan opmerkelijke geschiedenis van compacte high-performance beesten Dodge's. Gezien de Dart Algemene “meh” ness, denken we dat een dergelijke auto kan niet snel genoeg komen.

Dodge Dart R / T Mopar-concept
2014 SEMA Show volledige dekking

Like this post? Please share to your friends: