Meestal Unrevered, van cruciaal belang: Porsche viert 924

Porsche_Transaxle-1

Terwijl Groot-Brittannië en Italië genoten groot succes in de jaren 1960 met de motor voorin, vier-cilinder, opkweken-drijven sporten auto's zoals de MGB en de onlangs nieuw leven ingeblazen Fiat 124 Spider, hadden de Duitsers zonder gedaan. BMW was vandaag dergelijke machine volledig en Mercedes-Benz 190SL nullen in 1963, te vervangen door de meer waardige Pagoda. Ondertussen elders in grotere Stuttgart, Porsche was fietsen door variaties op een thema in een razend tempo. Luchtgekoeld vier cilinders, zessen achten, en uiteindelijk twelves-all horizontaal tegenover aangedreven decennium snellende machines, terwijl de weg auto had een gevarieerde verzameling van handen en voeten en zessen gemonteerd ofwel achter de bestuurder of achter de achterwielen.

De bonte mix opgenomen evoluties van de VW-afgeleide pushrod vier in de 356 en 912, evenals de fiendishly complex Fuhrmann vier nokbaan motor gebruikt in de familie 550, 904 en 356 Carrera. Intussen is de onlangs geïntroduceerde flat-six groeide in macht in het hele decennium. VW's nieuwe Type 4 pushrod flat-vier zag recht van het 914 ingevoerd voor 1970, maar de auto bleek duurder om te bouwen dan Porsche had gepland. Als noodoplossing, de Hans Mezger-gemasseerd twee-liter versie van de motor werd gevuld in een 911 en verkocht als de 912 sexies voor het jaar 1976, maar dat was alleen aan de lijn te houden tot de eerste front-engined, vloeistofgekoelde auto Porsche klaar was te koop later dat jaar.

Porsche_Transaxle-2

Net als de 914, werd de 924 oorspronkelijk ontwikkeld voor Volkswagen, die onlangs had gekocht Audi. ingenieurs van Porsche had een mandaat om VW / Audi-onderdelen aan te wenden, misschien te wijten aan geleerde lessen via de ster-gekruiste ontwikkeling en verkoop van de 914. Hoewel vaak verguisd als een VW dragen Porsche badges, in alle werkelijkheid, de 914 gebruikt heel weinig van de VW delen bin buiten de Type 4 motor. De 924, zoals ontworpen, was meer vriendelijk om schaalvoordelen. Porsche heeft een Audi met voorwielaandrijving transaxle en gemonteerd in de achterzijde van het nieuwe model, herontworpen de Audi 2.0-liter motor cilinderkop-en vervolgens werden plotseling verteld door VW dat het bedrijf werd van richting verandert en kiest voor de Golf-gebaseerde Scirocco in plaats daarvan. Porsche kocht het ontwerp terug van Volkswagen, en maakte een deal met de nieuwe sportwagen te produceren tegen de oude NSU-fabriek in Neckarsulm.

Net als bij zijn voorganger, puristen dreven de spot met de nieuwe auto. Maar Porsche geloofde echt op het moment dat een aan de voorzijde gemonteerd, watergekoelde motor was de weg vooruit. De 928, die de 924 twee jaar later gevolgd om de markt te brengen, was bedoeld om de archaïsche 911 naar bed. En in zekere zin hadden ze gelijk in hun denken. De nieuwste entry-level Porsche sportwagen, de 718, is voorzien van een vloeistofgekoelde motor van een transaxle. Het is gewoon dat de oriëntatie van de motor gaat terug tot de allereerste 356, voordat het bedrijf besloten om de motor achterin in de naam van de kosten te gaan. En, in de naam van de traditie, het is een bokser, in plaats van een inline motor. Porsche immers prints geld deze dagen. Het kan veroorloven om een ​​nieuwe motor te ontwerpen in de naam van het erfgoed. Ook in overeenstemming met de 924 traditie, de Macan leent zwaar uit de Audi Q5, hoewel Porsche defensief zullen erop wijzen wat er is veranderd.

  • Alfa Romeo Spider vs. Chevy Corvette, Datsun 280-ZX, Fiat Spider 2000 Mazda RX-7, Porsche 924
  • Pop-Up Koplampen: Waar zijn ze naartoe?
  • Porsche Volledige dekking: nieuws, foto's en meer Reviews

Afgezien van de voorafschaduwing van de huidige dag voor een moment, de 924 gewon de 944 voor het jaar 1982, en ongetwijfeld geïnspireerd Mitsubishi Starion, een eveneens geproportioneerd, vier-cilinder, opkweken-drijven sporten coupe die arriveerde op hetzelfde moment. De 924's lijn niet echt eindigen pas in 1995, toen de 968 verliet productie-20 jaar na de 924 late-1975 te onthullen. Zijn vervanger is niets anders dan een hybride van zijn voorouders: watergekoeld, zoals de 924/944/968, zijn platte-zes motor in het midden, net als de 914/6. En in feite is het oorspronkelijke Boxster vijf-snelheid transaxle kwam van de Audi 80.

Om dit te vieren dit vaak verguisde maar van cruciaal belang Porsche, het bedrijf is het runnen van een speciale tentoonstelling in het Porsche Museum in Zuffenhausen. “40 Jaar van de Transaxle” geopend op 27 april en loopt tot 16 oktober Als je toevallig om jezelf te vinden in het gebied, pop door en hulde te brengen aan de auto's die Porsche meegesleurd in de moderniteit.

Like this post? Please share to your friends: