X in kleine letters: Tesla lanceert goedkopere Model X 60D

Screen Shot 2016/07/13 op 4.26.37 PM
Tesla heeft een nieuwe versie van de Model X volledig elektrische SUV aangekondigd, genaamd de 60D. En terwijl het de laagst geprijsde variant van de Model X nog, dit zijn duidelijk gericht op de upsell, op meerdere fronten.

Genoemd naar de 60-kWh accu bevat en het aanbieden van een 200-mijl driving range, de Model X 60D heeft een startprijs van $ 74.000. Dat is $ 9000 lager dan de step-up 75D model (die slechts 37 mijl krijgt bereik) -een meer dan 10 procent korting, op effectieve wijze met weinig anders opgeofferd in termen van functies en prestaties.

Model X verkopen zijn relatief traag geweest tot nu toe, vooral voor een model dat sommigen hadden verwacht zou outsell de Model S. Tesla opgeleverd 4625 Model X SUV's in de eerste helft van 2016; bewoog meer dan twee keer zo veel Model S personenauto's.

vertragingen in de productie met de complexe, dubbel scharnierende Falcon Wing deur regeling, en dan is de markt percepties van enkele probleempjes (en een recall) over de stoelen: Er zijn sommige-momentum ondermijnt hik langs de weg geweest. Zelfs de altijd ambitieuze-Musk, die deze week wordt gewerkt aan wat hij een nieuwe Top Secret Tesla Masterplan noemt (we zijn niet gek) -is toegegeven dat de Model X is complexer dan het moest worden.

Screen Shot 2016/07/13 op 4.27.02 PM

Van “Frunk” naar kofferbak, en uit een performance en veelzijdigheid-standpunt op voorwaarde dat je niet te veel op de kieskeurig richten deuren-2016 Tesla Model X kan op zijn eigen tegen benzine luxe SUV's in het dagblad rijden staan. En we hebben de Model X gevonden om een ​​van de beter in staat SUV's zijn voor on-the-road handling-mede omdat de in de vloer batterij locatie hecht veel massa beneden laag.

Een paar 259 pk draaistroommotoren aan de voor- en achterwielen produceren samen 328 pk. De P60D kan versnellen tot 60 mph in dezelfde 6.0 seconden als de 75D, hoewel de torque cijfer wordt vermeld als 325 lb-ft in plaats van 387 lb-ft. De topsnelheid is beperkt tot 130 mph, net als bij de 75D, terwijl de top 90D en P90D modellen hit 155 mph.

Model aanduidingen voor Tesla voertuigen draaien voornamelijk rond de grootte van de batterij en de relatieve performance, met standaard uitrusting anders hetzelfde over de line-up. Met de Model X, de belangrijkste (en wenselijk) orde beslissing na batterij en aandrijflijn kan de hoge stroomsterkte (72 amp) aan boord oplader die zal herstellen tot 46 mijl van het bereik per uur wanneer aangesloten op een Tesla lader zijn, zoals het soort Tesla roept de toegang tot snel opladen Supercharger netwerk Tesla's blijft opgenomen op alle Model X-varianten “destination laders.”; het gebruik van deze laders, kan het voertuig terug te krijgen ongeveer 50 procent van de batterij in slechts 20 minuten.

U kunt ook kiezen uit vijf-, zes- en zeven-inzittende layouts, voeg een interieurpakket met cabine upgrades en “self presenteren” front deuren die open als je loopt naar de auto, en krijgen wat Elon Musk heeft genoemd Biowapen Defensie modus had de eerste echte binnenlucht HEPA-filtratie systeem, met de mogelijkheid om geuren, allergenen en bacteriën te verwijderen.

Screen Shot 2016/07/13 op 4.27.29 PM

De Model X is ook zeker niet een delicate bloem. Als u de four-wheel luchtvering te krijgen, kunt u ook een upgrade naar een slepende pakket dat het mogelijk maakt tot een 5000-pond rating, afhankelijk van de uitrusting. En Tesla heeft ontworpen accessoire haperingen (voor snowboarden of fietsen, bijvoorbeeld) bruikbaar is, terwijl het slepen zijn. Hoewel serieus, als je een Model X op een modderig mountain-bike trailhead, pics of het gebeurde niet.

Nu voor die upsell: Er is een sluipend een ingebouwd in de Model X: Net als bij de Model S 60D en 75D, kan extra bereik van de 75D's worden geraadpleegd op 60D modellen na levering door in wezen de prijs betalen differentiaal- $ 9000, plus een $ 500 dienst vergoeding. Er is geen fysieke verschil tussen de twee modellen battery packs.

En dan is er de upsell dat Tesla nodig heeft om meer auto's op de korte termijn te verplaatsen. De Model X bereik kan krijgen weg, weg in zes-cijferige prijsstelling grondgebied (de P90D we eerder dit jaar getest kwam met een sticker prijs van $ 133.700). Een no-opties 60D plaatsen dit model weer stevig in het rijk van de mogelijkheid voor degenen die op dit moment van een gebruikte Model S, of voor degenen die al hebt ingelopen in de recente hype over de automaker Model 3 en maakte een van de meer dan 400.000 deposito's van $ 1000 elk een zeer, zeer lange wachtrij te gaan.

Sommige van de Model 3 krankzinnigheid, of pure ongeduld, waarschijnlijk zal overkoken van de Model X 60D, die duwtjes bijna $ 150 korting Tesla's verwachte maandelijkse leasekosten ten opzichte van de 75D en kan nu besteld worden via de website van Tesla's voor de levering van September. Ja, dat is september 2016.

  • , Nieuws, foto's en meer Tesla Model X Reviews
  • 2016 Tesla Model X: Tesla's Electric Crossover spreidt zijn vleugels
  • Heeft Tesla Verzonken zelf met de Model X?

Dat is in het belang van Tesla's, als de massa's van Model 3 evangelisten zal waarschijnlijk niet een van die in hun opritten tot 2018 of 2019. Tegen die tijd de elektrische-auto landschap zal heel anders zijn te zien, met verschillende modellen, waaronder de sub- $ 40k Chevrolet Bolt EV-het aanbieden van een bereik van 200 mijl of meer, en volledig elektrische inspanningen van Porsche en anderen sluiten in.

Like this post? Please share to your friends: