2017 Audi A4L debuteert voor China: Extra Inches Inclusief

A162915_large

Uitgerekt versies van compacte en middelgrote sedans zijn grotendeels het gevolg van protectionistische handelsbeleid van China. Exorbitante belastingen op de echte deals import, als een A8, maakt het bezit van een flagship draagstoel uit den boze. Een echte Audi A8L kost $ 135.000 voor eventuele opties, wat 65 procent meer dan we betalen in Amerika. Dus, ook al stadsverkeer is afschuwelijk, de matig welvarende Chinese regelen voor een lange wielbasis A4L, of een aantal kleinere luxe auto's gezien hetzelfde traject behandeling. Deze hogere volume modellen zoals de A4 en A6 worden lokaal gebouwd door middel van joint ventures met Chinese automakers-een vereiste voor elke buitenlandse automaker willen concurreren in China, dus het is veel goedkoper om een ​​paar inches enten om die kleinere auto's.

A162916_large

Net als voorheen, zal de nieuwe generatie A4L die werd onthuld op het autosalon van Peking de enige A4 beschikbaar in China afgezien van de Allroad zijn. Standaarduitrusting grotendeels weerspiegelt die van de Amerikaanse versie, behalve dat de base A4l heeft een lage toon versie van de 2.0-liter turbo viercilinder (190 pk versus 252). De schorsing tune is adequaat cushier, met “rijcomfort niveaus benaderen die van de volgende hogere klasse voertuig”, aldus Audi.

  • Audi A4: Reviews, News, Specs, en meer!
  • 2017 Audi A4 Allroad: First Drive recensie
  • 2017 Audi A4: First Drive recensie

De A4L's 114.6-inch wielbasis overeenkomt met die van de standaard A6, die, natuurlijk, wordt alleen in China aangeboden als de langere A6L. Vergeleken met de A4, de A4l een 3,6-inch langer wheelbase (1,6 inches langer dan de laatstgenoemde gen A4l) en 3,3 inch toegevoegde totale lengte tot 189,4 inches. Dat maakt het nog steeds 4,8 inch korter dan onze A6. Afgezien van extra beenruimte in een auto niet bekend anderszins bijzonder ruim in het achterste compartiment te zijn, er is niets bijzonders voor achterbank ruiters loungen in de A4L. Een S4L met het midden achterbank verwijderd zou ons soort ride-een quasi-S6 met de houding van een A8-, maar Audi zijn gaat niet over te gaan naar dat soort lengte, zelfs niet in China. Vooral omdat de koper is zelden de chauffeur, zodat de prestaties pretenties geen gepercipieerde waarde te leveren.

2016 Beijing Auto Show Full Coverage

Like this post? Please share to your friends: