How To Get a 24 uren van De citroenen Budget Vrijstelling: Stuff een Radial Aircraft Engine in een Toyota MR2

Radial_MR2-April-Rear_View
Er zijn verschillende routes aan het worden een Legend of citroenen. U kunt ons advies over auto selectie en race iets Franse of Britse of misschien een bestelwagen of een grote, cushy luxe auto, of zelfs een American Motors product te volgen.

U kunt een donk of een achterwaartse pick-up truck of een blimp, een “Ferrari”, of een Homer racen. En, natuurlijk, kunt u een onverstandige motor ruil uit te voeren. Misschien een Chrysler schuine zes in een BMW 325? Een Moto Guzzi 1000cc motorfiets motor in een Fiat 600? Twee Toyota 4AGEs in een MR2 / Corolla mash-up? Een Polaris sneeuwscooter motor in een Miata? Misschien zelfs de waanzin van een gigantische motor in een klein subcompact?

Al dat spul is geweldig, maar het is gewoon te makkelijk, althans volgens Certified Snijbedrijven Madman Marc Labranche, een ingenieur uit Indiana die besloten dat een radiale vliegtuigmotor een ideale motor voor een tweede-generatie Toyota MR2 zou zijn. Hij had eigenlijk de swap uit te voeren, en het was een meesterwerk van ontwerp en uitvoering. Het klonk geweldig, en het zelfs werkte op het circuit. . . soort van. Hier is het verhaal van de Crushed Red Pepper Radial MR2.

Radial_MR2-April-Engine
Het begon allemaal toen Marc scoorde dit Kinner vijfcilinder radiale vliegtuigmotoren, die naar verluidt liep wanneer het voertuig geparkeerd 70 jaar of zo geleden. Oorspronkelijk geïnstalleerd in een 1942 PT-22 Recruit trainer vliegtuigen, deze motor verplaatst 540 cubic inches en werd de fabriek een vermogen van 160 pk bij 1.850 toeren per minuut. Het koppel cijfer was onbekend, maar ongetwijfeld vrij hoog, wat betekende dat Marc zou willen een step-up versnelling om de snelheid van de as in te gaan op de transmissie te verhogen. In feite, zou hij moeten oplossen tientallen-waarschijnlijk honderden-of technische problemen, en dat is precies de reden dat hij nam een ​​glans aan het project.

Radial_MR2-April-Gear_Case
Natuurlijk is er de kwestie van de 24 uren van De citroenen $ 500 budget te beperken, maar de Citroenen Hooggerechtshof is gelukkig om een ​​budget ontheffing in gevallen waarin we A) echt willen zo'n creatie in ons ras te zien geven en B) er is geen dreiging van de auto daadwerkelijk snel en betrouwbaar. De motor was niet bijzonder duur, want het kwam zonder een dergelijke kostbare gewilde-by-warbird-restauratoren bits als carburateurs en magneto, maar het was duidelijk dat een heleboel geld zou moeten worden besteed waardoor het werken in een auto.

De eerste regeling van de werkzaamheden zou zijn om te beginnen samen te verzamelen van een gek grabbelton van aandrijflijn onderdelen, te beginnen met de step-up box. Dankzij de kameraadschap van gelijkgestemde techniek freaks op de Citroenen forums, Tim Taylor van Angry Hamster Racing in Californië (maker van de volkomen apeshit Boze Hamster Honda CBR1000-powered Honda Z600) sprong in en bood een bewerkte-from-scratch versnellingsbak. Op dit punt, de complexiteit van de betrokken onderdelen en de verschillende herzieningen van het spul tussen de krukas en de MR2 wielen van ontspoort veel verder dan alles wat we hier gaan dekken, maar je kunt ploeteren door de 57-pagina draad op de Citroenen forums als je nieuwsgierig bent naar de talloze die betrokken zijn bij deze fase van het project manuren.

Radial_MR2-April-Chain_Drive_Close
Vele maanden later, Marc had deze keten-aandrijving rig uitzending mogendheid omlaag naar de Boze Hamster versnellingsbak, die vervolgens gevoed met een Subaru transaxle via vele handgemaakte onderdelen.

Radial_MR2 juni-Fun_With_Transmission_Parts
Natuurlijk, om naar dat punt was niet gemakkelijk of eenvoudig, maar ingenieurs houden van een uitdaging.

Radial_MR2-April-Throttle_Body
Een goede Tweede Wereldoorlog-tijdperk carburateur en intake setup zou kosten een belachelijke bedrag, dus Marc gekozen voor vijf individuele brandstofinjectie gasklephuizen en een MegaSquirt controller.

Radial_MR2-April-ChainDriveSetup
Nadat Marc opgetuigd een startmotor en te veel andere bits om hier op te sommen, de motor omhoog in brand gestoken!

Radial_MR2-April-EngineCompartmentSide
Met zwermen van bijkomende problemen gediagnosticeerd en opgelost, was de auto klaar voor de sneeuw, bevriezing 2011 campagne om te voorkomen dat Gingervitis race op Gingerman Raceway in Michigan. Zoals je zou verwachten, de Crushed Red Pepper veroorzaakte een sensatie in de paddock, en honderden racers en toeschouwers verzamelden zich rond toen de grote Kinner radiale omhoog in brand gestoken en de auto gingen de baan op.

Radial_MR2-April-On_Track
Helaas, de aandrijfketting mislukte na een enkele ronde, en de enige fotografisch bewijs van de Radial MR2 race debuut was dit stukje in-car video van de Geo Metro LemonAid Racing.

Radial_MR2-April-Broken_Chain
Volgens Judge Sam, die aanwezig was toen de Radial MR2 strompelde mank van het spoor, het falen van de aandrijfketting maakte een geluid als “een kleding wasmachine vol hamers.”

Radial_MR2-April-Marc_w_Sprocket
Marc was niet al te lastig gevallen door deze, dat wel; Het betekende dat hij meer plezier technische problemen op te lossen voor de volgende race zou moeten, en hij is een erg optimistisch racer.

Radial_MR2 juni-Gear_Drive
Aangezien de kettingaandrijving inrichting was zwak punt in de Gemalen rode peper Mk1 drivetrain, Marc zocht hoog en laag voor nieuwe componenten te de-chainify de verbinding tussen de motor en de transmissie. Het rare dingen begon te stapelen in zijn winkel. Hij voegde een monsterlijke vliegwiel (zelfs uit de enorme impulsen van 108 kubieke inch per cilinder motor) en ingetrokken Boze Hamster versnellingsbak. Toen liet een Mitsubishi 3000GT overdracht geval op, gevolgd door een Honda Goldwing GL1800 eindoverbrenging (eigenlijk, vele extra componenten die niet ook voor opdagen, en je nodig hebt om het forum thread te lezen om mee te volgen met Marc als zijn visie van de kettingloze aandrijfsysteem geëvolueerd). Veel bewerkingen, onderdelen-bin zoeken, en gedetailleerde berekeningen vond plaats om al deze stukken aan elkaar plakken, en het eindresultaat zag er mooi en in theorie was sterk genoeg om op te staan ​​om misbruik circuit.

Radial_MR2 juni-Marc_Futzing
Al dit werk duurde een tijdje, maar het ging wonderbaarlijk snel als je bedenkt dat Marc's eerste kind al snel werd geboren na de april 2011 Gingerman ras en ouderschap taken in de weg stond van die lange nachten zweten over een hete draaibank in de winkel. Fast-forward 14 maanden na de Crushed Red Pepper's debuut op de 2012 Showroom Schlock Shootout bij de Autobahn Country Club in Illinois, en de Radial MR2 werd heen en loopt beter dan ooit.

Radial_MR2 juni-Marc_Tuning
De benzine-injectie systeem nodig wat het spoor tuning om alles goed te krijgen, en zo ingesteld Marc van dit high-tech computer ruimte voor zijn laptop.

Radial_MR2 juni-On_Track-3
De auto ging de baan op en deed een aantal ronden, maar het was niet zo snel als we hadden gehoopt: Zijn beste rondetijd was ongeveer 30 seconden langzamer dan die van een voorraad 1971 Volkswagen Squareback. Marc moest een paar keer put om te spelen met tuning en shift-koppeling problemen, maar de Airplane-engined auto was racen!

Radial_MR2 juni-On_Track-2
Een enorme gejuich steeg van de toeschouwers als de Crushed Red Pepper dreunde door met het kenmerkende geluid van een vintage vliegtuig. Toen knapte de Mitsubishi 3000GT ingaande as, en dat was het einde van de dag racen. Marc gelast de as, vond een nieuwe afdichting, en klaargemaakt de auto voor de volgende dag racen sessie.

Radial_MR2 juni-On_Track-1
Op zondagochtend ging de wagen weer naar buiten. Na 20 totale ronden, brak de Mitsubishi as weer, een einde maken aan de Crushed Red Pepper's radiale-aangedreven racecarrière.

Radial_MR2 juni-Marc_w_Busted_Drive
Heeft deze tegenslag uiteindelijk Marc's verlangen om zijn hersenen en vaardigheden trechter in de creatie van spectaculaire Citroenen auto's? Natuurlijk niet! Hoewel Marc zou zich kunnen richten op het bouwen van saaie auto's en het nemen van klasse wins-waarmee hij bewees dat hij kon doen door het winnen van klasse B met een Accord in Texas vorig jaar dat hij in plaats daarvan begon te werken aan een helikopter turbine motor ruil voor de Crushed Red Pepper auto en een ander project dat blijft geheim. In de tussentijd heeft de Citroenen Hooggerechtshof gerechtelijke gewaden aan Marc, die vorige maand op de bank geserveerd in het Doin’ Time in Joliet ras uitgegeven.

33 - Spirit van De citroenen Racing Cessna - Race
Tot op de dag, de legende van de Crushed Red Pepper blijft de meer avontuurlijke leden van de citroenen gemeenschap te inspireren. Zou Speedycop zijn geïnspireerd om de auto-aangedreven vliegtuig zonder dat daarbij door de vliegtuig-aangedreven auto uitdaging te bouwen? We zullen nooit weten.

Like this post? Please share to your friends: