Volkswagen to Kill Diesels ten behoeve van het Hybriden voor Kleinste Cars

2016 Volkswagen Touareg

Exploderende kosten en brutale nieuwe emissies wetten zullen doen wat de Dieselgate uitstoot schandaal kon niet-doden Volkswagen kleine dieselmotor range, of tenminste degene die kleiner zijn dan die het verkocht in de Verenigde Staten, zijn VW executives zeggen.

Volkswagen's hoofd van ontwikkeling, Frank Welsch, zei deze week dat de volgende generatie van de 1.6-liter turbo-diesel vier-cilinder motor, gebruikt in een geheel nieuwe Polo gaan op de verkoop later dit jaar, zal de laatste kleine diesel de omstreden zijn gigant ooit ontwikkelt. (VW heeft momenteel geen plan om de Polo in de Verenigde Staten aan te bieden.) Alle nieuwe diesels in Europa na 2020-uitlaat schrobben technologie dat hun makers zal kosten tot het equivalent van meer dan $ 850 een auto nodig, zelfs voor de kleinste stad hatchbacks.

Het bedrijf zal blijven ontwikkelen zijn grotere, meer veelzijdige EA288 2,0-liter TDI-die zij gebruikt in alles van hatchbacks tot mid-size SUV van Audi, Volkswagen, Seat en Škoda-maar niets kleiner. 'S werelds grootste autofabrikant zal in plaats daarvan richten op hybride vermogen voor de kleinste auto's met elektromotoren stimuleren van hun drie- en vier-cilinder benzinemotoren.

Terwijl VW's nieuwe 148-pk 1,5-liter benzinemotor berichten een uitstoot cijfer van 112 gram CO2 per kilometer, 2020 verordeningen van de EU vragen om een ​​Europese vloot gemiddeld 95 gram. Volkswagen, Fiat Chrysler auto's, BMW en Daimler hebben hun eigen doelstellingen voor die deadline die variëren tussen 88 en 101 gram. Het is van de EU en het is ingewikkeld, dus het is best niet te diep in deze verschillen. Het volstaat te zeggen dat, wanneer deze is gekoppeld met een geïntegreerde starter / generator (ISG) elektromotor, VW's kleine benzinemotor zal goed schuiven onder cijfer van de EU.

“Mild hybriden zijn direct aan de kosten van kleine diesels. [Diesels] afgewerkt. In de kleine auto's, zoals de Polo en de Up, diesel zal veel te duur in 2020,”zei Welsch.

“Het nemen koers van de diesel in kleine auto's naar beneden gaat stap voor stap. Ze zijn duur, dus we hebben om te zien of er een toekomst voor diesel in deze kleine auto's helemaal niet,”waarschuwde hij.

“In de zeer nabije toekomst, zullen de mensen zeggen:‘Okay, het toevoegen van een diesel is 25 procent meer dan de prijs van de auto,’” waarschuwde hij. “Ze zullen zeggen:‘Vergeet het maar.’”

Voor alle gegevens en marktinformatie Welsch geciteerd, is de beslissing om de kleine diesel familie ruimen vrij recent geweest.

Een jaar geleden, merk baas Herbert Diess bevestigd Volkswagen zou het ontwikkelen van een modulair 1,5-liter TDI viercilinder diep in de jaren 2020 worden gebouwd. Dat motor was bedoeld om een ​​record aantal onderdelen met de 1,5-liter TSI benzine vier-cilinder (die dit jaar zal worden gelanceerd in de Europa-markt Golf) te delen als de twee technologieën dichter bij elkaar gekomen.

Maar Welsch, die in diesel-vrij China operatie Volkswagen was gebaseerd tijdens de dracht van wat werd VW-uitstoot-cheating schandaal, had andere ideeën.

Een toekomst van Hybriden over de Range

Volkswagen senior management gelooft dat de crossover punt waar mild-hybrid benzinemotoren moeras kleine diesels door het leveren van schonere emissies tegen lagere kosten zal ergens komen rond 2021 of 2022-samenvalt netjes met zowel de introductie van nieuwe emissies wetgeving van de EU en de timing van de facelift voor geheel nieuwe Polo's dit jaar.

“Wij denken dat er zal een tijd zijn, niet zo ver weg, wanneer mensen gaan voor [benzine] of een combinatie met hybride-niet diesel,” Welsch aangedrongen.

“Een milde hybride is goedkoper dan diesel en min of meer gelijk CO2. Vanuit mijn perspectief en Mr. Diess's, dit is vier of vijf jaar. Misschien vijf jaar, het hangt af van de markten.

“We zullen Mild Hybrids tegenover het bereik te hebben. Ik denk dat in de meeste gevallen zullen wij 48-volt en 12-volt stroom beschikbaar, ook voor de Polo.”

Terwijl alle diesel-aangedreven auto's en SUV's worden geconfronteerd met een scherpe sprong in prijs na 2020, zal groter zijn dieselauto's en SUV's beter in staat om de kosten van de EU-mandaat opgewaardeerd nabehandelingssystemen absorberen.

“Op dit moment werkt het, maar we weten allemaal wat we zullen moeten doen in de komende jaren met de nieuwe EU-regelgeving. En dan werkt het niet.”

  • BMW Vasthouden aan Diesels in de Verenigde Staten
  • Sacramento Strong-Arm: California Mandaatbesluit EV's van VW
  • Prime Cuts: Diesel Exhaust Treatment System ontleed

“Om deze diesels voldoen aan deze nieuwe regels zal ten minste 600 tot 800 euro per auto [ongeveer $ 650 tot $ 850] kosten, en dat is gewoon de kosten voor grondstoffen,” zei Welsch. “Het is niet in de motor, dat wel. Het is voor alles achter de motor. Het is allemaal de nabehandeling. Voor een kleine diesel, de nabehandeling is net zo duur als de motor. Dat is waar we eindigen.”

Like this post? Please share to your friends: