2016 BMW Alpina B6 xDrive Gran Coupe krijgt meer kracht en dynamiek

2016 BMW ALPINA B6 Gran Coupe
Het is moeilijk om een ​​persbericht over een licht bijgewerkte auto te schrijven. Als de aankondiging is te kort, het klinkt bondig-het maakt 60 pk meer, alleen nu-en laat me als je laat de belangrijke details, loopt u het risico zaaien verwarring onder de liefhebbers. BMW partner Alpina liep in de tegenovergestelde richting met de aankondiging van de 2016 updates voor de B6 Gran Coupe. Het woord “dynamisch”, of een variant daarvan, verschijnt vijftien keer in de auto persbericht. Dat is een veel dynamiek.

Dus, top-line items: Op basis van de BMW 6-serie Gran Coupe, een 5-serie sedan vermomd als een swoopy coupe en gek niemand, de Alpina variant wordt geleverd als een body-in-wit tot Alpina's winkel, waar het upfitted met een aangepaste aandrijflijn, het uiterlijk pakket, en interieur.

BMW ALPINA B6 BITURBO Gran Coupé LCI

Vorig jaar heeft de underhood beetje betekende een twin-turbo 4.4-liter V-8 met 540 paarden en 540 lb-ft van torque. In vergelijking met de BMW M6 Gran Coupe, vorig jaar B6 had 20 minder paarden maar 40 extra lb-ft. Het had ook all-wheel drive en een traditionele koppelomvormer achttrapsautomaat, twee opties die niet op de M6 kan worden gehouden. Alle in, de 2015 B6 was een beetje langzamer en iets minder grip dan de M6-hoewel het moeilijk is om een ​​auto die de nul-naar-60 sprint in 3,7 seconden en grips voor een bedrag van 0,92 g loopt bekritiseren, getallen we gewonnen tijdens onze test van de 2015 B6 GC.

Dit jaar? paardekracht De B6's springt naar 600, dankzij een belangrijke intake en brandstof-systeem revamping. Torque pieken op 590. De stroom gaat door dezelfde acht-snelheid auto dezelfde xDrive vierwielaandrijving aandrijflijn, maar de achterbanden nu 295s, 10 mm toename breed. De fronten blijven hetzelfde bij 255, met prachtige 20-inch, 20-spaaks Alpina velgen nog gemonteerd op alle vier de hoeken. Oh, en de voorste kin spoiler is opnieuw ontworpen, de grille nieren zijn een smidge groter, en de kap karakter lijnen zijn meer uitgesproken. Deze tweaks volgen verfrist van de 6-serie coupe / cabriolet, Gran Coupe, en M6 line-up voor 2015 BMW's.

2016 BMW ALPINA B6 Gran Coupe

Alpina zegt dat de extra vermogen zal de grote-body Bimmer slingeren tot 60 mph in 3,6 seconden, op weg naar een elektronisch beperkte 200 mph topsnelheid. Dat maakt de B6 de top snelheid hond in de 6-serie Gran Coupe hiërarchie, outmuscling de 560-paard, dual-clutch-packing, opkweken-drijven-only M6 GC met zijn schamele 155-mph topsnelheid. Als het persbericht woordenstroom een ​​indicatie is, is het misschien out-dynamische de M6, ook.

  • BMW 6-serie Gran Coupe Updates: Volledige info en foto's
  • 2015 BMW Alpina B6 Gran Coupe Getest: Een herinnering van M Cars Voorbijgegaan
  • BMW M6 Gran Coupe Nieuws, Foto's, en Gids Koper Reviews

Toen we voor het eerst de 2015 B6 Gran Coupe reed, haar opvallende kwaliteit was hoe verschillend het voelde van achter het stuur in vergelijking met de M6. Met de koppelomvormer automatisch, een meer vergevingsgezind schorsing setup, en een iets minder agressieve persoonlijkheid, de B6 voelt meer leefbaar dan de M-model, terwijl nog steeds het aanbieden van slechte prestaties. Het was charmant, een herinnering aan de soft-in-a-good-way gevoel dat de vroegste M auto's gemarkeerd. Zal een stonking 600 paarden dat allemaal te veranderen? We moeten schuiven achter het wiel uit te vinden.

2016 BMW ALPINA B6 Gran Coupe

2015 Geneva Auto Show een volledige dekking

Like this post? Please share to your friends: