Genesis Exodus: Hyundai Genesis Coupe stopgezet na 2016

2013 Hyundai Genesis Coupe

Vanuit onze “Je bent er nog?” File komt het nieuws dat de Hyundai Genesis Coupe niet meer worden geproduceerd. Zoals vermeld in The Globe and Mail en door Hyundai woordvoerder Derek Joyce, het nieuws van het pensioen van de Genesis Coupe is aan ons bevestigd, ongeveer zeven jaar na de introductie 2009 als een 2010 model, is niet verwonderlijk. Maar het gebeurde, dus we deze instuurt.

2 + 2 stoelopstelling, de keuze van turbo vier cilinders (recent vallen) of V-6 kracht en, het belangrijkste, achterwielaandrijving, werd het Genesis gericht op de Nissan Z en de lange weg Mazda RX-8 . We misten dat memo en liep het in een vergelijkende test tegen een V-6 Chevrolet Camaro. Zelfs met twee facelifts meer dan zeven jaar, de Genesis Coupe weliswaar niet schudden van de sport-auto ter wereld. Het was een belangrijke auto voor Hyundai, echter, wiens sportiefste aanbod vóór 2009 was de nederige Tiburon. Hyundai weergegeven hoogst gewijzigde Genesis coupes op motorsports evenementen en de jaarlijkse SEMA-show, het stimuleren van de geloofwaardigheid in de liefhebber en race-gemeenschappen.

  • Officiële Foto's en Info: Genesis G90 Sedan
  • Hyundai Vision G Concept Signalen Ontwerp Richting voor Genesis producten
  • Peter Schreyer Talks Genesis en Hyundai ontwerp

Na zo'n lange ambtstermijn in de steeds kleiner wordende segment coupe markt, het is hoog tijd dat de Genesis Coupe te verdwijnen, vooral omdat Hyundai voortaan gebruik maken van de naam Genesis voor zijn nieuwe luxe divisie. Een coupe is een van de half dozijn of zo Genesis modellen die zal verschijnen in de komende vier jaar, zoals we gemeld in mei, maar dat model zal als een van de laatste aan te komen, ergens rond 2020.

Like this post? Please share to your friends: