Waarom er geen handleiding in de VS-markt Audi A3 / S3-en waarom het geen tijd om Despair

Waarom er geen handleiding in de VS-markt Audi A3 / S3-en waarom het geen tijd om Despair

“Alle motoren zijn gekoppeld aan de standaard 6-traps S tronic transmissie,” Audi begraaft in het persbericht voor de nieuwe A3 en S3 sedans, alvorens door te gaan om aan te sluiten dat S tronic versnellingsbak voor zijn dynamiek en gladheid. Het lezen van dit in de Car and Driver kantoren, harten gezonken. Fakkels waren verlicht Hooivorken zwaaide. Als er een stadsplein, zouden we het-samen hebben overspoeld met waardigheid van mensen voor wie een hooi-wagon “geen stok, geen buy” is een vijfde evangelie.

Bij de onthulling evenement voor de A3, gehouden in New York de nacht voor de autoshow aan de pers geopend, pakten we een minzame Audi exec om te praten over deze ernstige schakelperiode toezicht. “Er is geen business case voor het,” zei hij, het smoren onze vage hoop op een stok maken van een verschijning in een nog-te-worden-aangekondigd benzine versie van de A3 hatchback. De beste kans voor de A3, we leerden, hadden de hot 300-pk S3 geweest. “We hebben gelobbyd hard voor een stok in de S3,” de exec zei, “maar op het einde van de nummers gewoon niet kloppen.”

We hebben de business case lijn gehoord, en het is echt niet alleen een lijn in sommige pejoratieve “get-off-my-case” manier. Het feit is, zelfs iets eenvoudigs als het aanbieden van een handgeschakelde transmissie vergt EPA en andere door de overheid certificatie-en het kost miljoenen dollars. (Invullen van dieselmotoren is veel duurder-en we krijgen een van die voor de A3, na alles.) Buiten dat, dealers worden huiverig voor auto's met handgeschakelde versnellingsbak in de voorraad te nemen, uit angst dat ze zullen zitten al maanden, onverkoopbare en dat er geen fanatieke stok shoppers zal gebeuren met de deuropening verduisteren. Het leveren van de liefhebber verzoeken wordt een evenwichtsoefening: Audi gaf ons de Audi TT RS zonder ook maar de mogelijkheid van een automatische transmissie, want dat is een auto puur voor auto geeks-en rijken, op dat-maar op andere momenten, de stick een functie te ver.

2012 Volkswagen Golf R

Automakers luisteren, hoewel

interne discussie Audi's op de A3 is typisch voor de bredere auto-industrie. Het aantal handmatige-overbrenging toegewijden is niet onbelangrijk, en de mate van passie onder hen is extreem. Te weten: Een lezer mailde om ons te vertellen over zijn nieuwe petitie op Change.org, die een stok van Audi eist in de A3 sedan. Andere automakers hebben gereageerd op de openbare kreten in het recente verleden. Het horen van de vraag uit Californië, Ford begonnen met het aanbieden van de top-bekleding Titanium model van de Focus met een handleiding, een goedkope verplaatsen, omdat er geen nieuwe regelgevende werk gedaan moest worden. Kia Ook kreeg het bericht dat mensen wilden drie pedalen in mooi ingerichte Rio SxS en gebouwd 400 om aan de vraag te voldoen. Dat is een kleine run van auto-again, niet duur, omdat een handleiding al voor de econobox-spec is gecertificeerd Rio-maar het onderstreept belang van Kia in sussende de gekken onder ons. Aan de andere kant, Infiniti doodde enkel de stick optie voor de G37-cum-Q50, ons te vertellen deze week dat niemand hen was te kopen.

Het horen van de Kia en Ford verhalen heeft vragen over de reden waarom Audi zal niet alleen, nou ja, geef in te verhogen. Is het niet het imago van de investering waard? Er is waarschijnlijk een spreadsheet, begraven op een computer naast een ander bestand met verf-kleur resultaten van de enquête, dat de potentiële fandom in dollars en centen kwantificeert, en concludeert dat de goodwill van het aanbieden van een stick-shift A3 is nog steeds te duur.

  • Foto's en Info: 2015 Audi A3 Sedan / S3 Sedan
  • Vergelijking Test: 2013 Ford Focus ST vs. 2012 Volkswagen GTI
  • Geïnstrumenteerde Test: 2013 Audi S5 3.0T Manual

Net als de recente stijging van de populariteit voor scheermessen,-gras rundvlees, of kleine-batch bourbon, de intensiteit en de verspreiding van enthousiasme voor handgeschakelde transmissies in deel signalen waardering voor old-school, “Ik zal het op mijn verdomde zelf” het denken . BMW biedt een handleiding in de M5 en M6 alleen in de Verenigde Staten alleen omdat de Amerikaanse puristen eiste het zo te doen. Lees beslissing Audi's op de A3 als een reden om het te houden vechten, ze deden ons horen, dat het gewoon niet deze keer werken. Omdat we de echte liefhebbers zijn niet alleen het redden van de handleidingen, we pompen in nieuw leven.

Like this post? Please share to your friends: