Hyundai en Kia Recall 1,2 miljoen auto’s voor motorstoringen

2014 Hyundai Sonata 2.0t Limited

Hyundai en Kia zijn herinnerend aan bijna 1,2 miljoen meer auto's in de Verenigde Staten voor motorstoringen nadat klanten gemeld extra mislukkingen sinds de oorspronkelijke 2015 recall, volgens deponeringen bij de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA).

Inbegrepen zijn de 2013-2014 Hyundai Sonata en Santa Fe, 2011-2013 Kia Sportage, 2011-2014 Optima en 2012-2014 Sorento. Tijdens het bewerken van de krukas en kruktappen kan metaalschaafsel zijn achtergelaten in de krukas oliekanalen en de kruktappen zelf kan te ruw op de randen. Hierdoor kan olie worden geblokkeerd, waardoor de drijfstang lagers dragen, die dan ervoor zorgen dat ze falen en grijpen de gehele motor. Dat is natuurlijk, zou ertoe leiden dat de auto tot stilstand tijdens het rijden.

2014 Kia ​​Optima

In september 2015 Hyundai herinnerde 470.000 Sonata sedans van 2011 en 2012 voor deze exacte probleem en breidde de powertrain warranty van de oorspronkelijke eigenaar van 10 jaar / 100,000-mijl contract tot 120.000 mijl, die alle daaropvolgende eigenaren zouden dekken. De motoren getroffen zijn de turbo 2.0-liter atmosferische 2,4-liter benzinemotor met directe inspuiting (GDI) vier cilinders die hun eerste in de Hyundai Sonata 2011 en Kia Optima en Sportage gemaakt.

In januari, Hyundai vestigde een class-action rechtszaak voor de periode 2011-2014 Sonata eigenaren na de out-of-garantie eigenaren waren geraakt met duizenden dollars in reparaties nodig zijn; dealers zouden zijn het niet nakomen van de garantie als gevolg van wat ze beschouwd als onjuist eigenaar onderhoud, volgens eigenaar forums evenals Girard Gibbs, het advocatenkantoor die verantwoordelijk is voor het pak. In januari 2016, kort na de oorspronkelijke Hyundai recall, Kia begon het onderzoek op haar eigen en vervolgens problemen gevonden over zijn voertuig bereik. Het bood ook uitgebreide powertrain garanties te Sorento, Optima en Sportage eigenaren na het ontvangen van verhoogde garantieclaims op deze motoren. Kia zei ook dat het moest dealers vertellen garantiewerkzaamheden niet te weigeren, alleen maar omdat een klant niet van dienst van de olie veranderingen zou kunnen bieden.

  • Hyundai Oproepen 569.500 Sonatas en accenten dan Aparte Defecten
  • Hyundai herinnert 305.000 Sonatas for rempedaal Gebreken
  • Hyundai herinnert 173.000 Sonatas for Power-Steering Failure

Eigenaars die ernstige problemen met de motor kan hebben, zoals aangegeven door een kloppend geluid, een olie-druk-lampje, een check-motor licht, of alle drie, kunnen in aanmerking komen voor een nieuwe motor. Dealers zullen inspecteren alle auto's, hoewel de vervangingsproces, indien nodig, gaat strippen bepaalde delen van de defecte motor (zoals de brandstofinspuitpomp, injectoren en spoor) en te installeren op de vervangende motor. Dealers zullen ook vervangen alle oliepeilstokken met fel oranje, in plaats van donkergeel, trek tabbladen. De terugroepactie start in eind mei. Geen ongelukken of verwondingen zijn gemeld, Hyundai en Kia gezegd.

Like this post? Please share to your friends: