Gevangen Black-Handed: Waarom heeft Volkswagen Cheat?

Vanaf het december 2015 kwestie

Gevangen Black-Handed: Waarom heeft Volkswagen Cheat?

Het is grappig om te kijken naar de mainstream pers zinken zijn giftanden in een auto-schandaal. Zakelijke-pagina reporters haastig scan de releases en de verklaringen van-nu snel, de home page moet worden bijgewerkt om de 17 seconden-en destilleren een eenvoudige, zeer oppervlakkig verhaal. Druk agenten voor experts in allerlei non-automotive onderwerpen, van bedrijfsethiek met crisisbeheersing aan bepleiten consument, overspoelen de e-mail inboxen van het nieuws verkooppunten, hun klanten wanhopig op zoek naar de exposure die afkomstig is van het krijgen van een rote observatie in aanhalingstekens. De vlammen van de publieke verontwaardiging krijgen aangewakkerd voor een paar dagen met hyperbolische en vaak onnauwkeurig punditry.

Toegegeven, Volkswagen diesel doemscenario is geen eenvoudig verhaal, schering en inslag aangezien het met technische inside-honkbal. Kortom, VW geprogrammeerd een algoritmische routine in de controllers van zijn model-jaar 2009-2015 2,0-liter turbo-diesel motoren die de protocollen van FTP-75 testen van de EPA's, met inbegrip van de US06 en SC03 cycli erkend, en veranderde de motor kalibraties selectief reduceren stikstofoxiden tot de motor conform US EPA Tier 2 maken, Bin 5 grenzen, alle in strijd met secties 203 (a) (3) (B) en 203 (a) (1) van de Clean Air Act.

Begrepen?

Legioenen van TDI eigenaren die dachten dat ze een “Clean Diesel” gekocht (in weerwil van de slip-klap geluid van de stinkende, koolstofrijke brandstof in te gaan op hun tanks) brulde in verontwaardiging. Waren zij het slachtoffer van een gulzige collectieve kwaad, of van gewone mensen in de loopgraven proberen te wurmen uit een moeilijke plek? Hier is een theorie over waarom een ​​autofabrikant die leek op de wereld hebben veroverd maakte zo'n heinously slecht, onethisch en vertrouwen-eroderende beslissing die net zo gehavend zowel haar reputatie en de marktwaarde.

De druk op VW ingenieurs om een ​​schone diesel, of één leveren beide gunstig brandstofverbruik en lage emissies te leveren, was titanic.

Terwijl andere automakers nagestreefd hybrides en elektrische auto's, VW lang geleden wedden haar groen-tech chips op diesels. De beslissing was het symbool van prioritering van Europa, waar diesels zijn populair, over diesel-averse Noord-Amerika VW's, heeft een markt van de autofabrikant traditioneel afgedaan als secundair. De druk op VW ingenieurs om een ​​schone diesel, of één leveren beide gunstig brandstofverbruik en lage emissies te leveren, was kolossaal, maar de inspanning liep hals over kop in de Amerikaanse regelgeving.

De beslissing om vals te spelen moet zijn gebeurd ergens vóór 2009, twee jaar na de EPA Tier 2 emissienormen waren in volle effect. Schema 2 sets uiterst moeilijk eisen diesels, snijden toelaatbare stikstofoxiden met 83 procent in Schema 1 regs, tot 0,07 gram per mijl (wagenparkgemiddelde). NO en NO2 (NOx), het vreemde chemische verbindingen gevormd door de hoge temperatuur en druk van een verbrandingsmotor, in het bijzonder diesels, bijdragen aan grondniveauozon of smog. Tier 2 vastgestelde veruit de zwaarste NOx-norm in de wereld.

Het kwam op een slecht moment voor VW. De meest effectieve technologie om NOx snijden heet selectieve katalytische reductie (SCR), wat inhoudt spritzing kleine hoeveelheden ureum en water in de uitlaatstroom om de afbraak van NOx in stikstof en kooldioxide te vergemakkelijken. Het probleem is dat SCR vereist een tank, een pomp en sanitair-moeilijk dingen te verpakken op een kleine voertuigplatform zoals PQ35, het verouderen componentenset omvattende de vijfde generatie Golf en Jetta.

VW geconfronteerd besteden miljoenen op een vergrijzende product om de dieselmotoren legaal in de Verenigde Staten te maken

Er is meer aan het zetten van een ureum tank op een auto dan alleen sjorren hem met kabelbinders. De bodemplaat zal waarschijnlijk veranderen, de toevoeging van een tweede vulmiddel kan betekenen Ombouwen van een kwart-panel, en de opnieuw ontworpen auto heeft te gaan door middel van volledige crash certificering. Golf V-eigenaren vonden hun multilink achterwielophanging, een functie die waarschijnlijk zou moeten worden gesloopt ten gunste van een meer compacte torsieas om ruimte voor de tank te verlaten. (De grotere Passat kreeg een ureum-systeem in 2012, maar VW geprogrammeerd is het zo dat, afgezien van de emissietest, zou gieriger met de ureum injecties, wat betekent dat de eigenaar niet zou worden gehinderd met het vullen van de tank zo vaak.)

Met Tier 2 opdoemen, VW geconfronteerd besteden miljoenen op een vergrijzende product om de dieselmotoren legaal in de Verenigde Staten, een van de kleinste diesel-personenauto's markten in de wereld te maken. In 2007, diesel personenauto's vertegenwoordigen slechts ongeveer 0,2 procent van de Amerikaanse markt. Factor in de gelijktijdige ineenstorting van de wereldeconomie en de duik in de Amerikaanse verkoop van voertuigen, en ingenieurs van VW werden geschilderd in een hoek.

Maar een nieuwe, volledig compliant Jetta TDI verscheen als een 2009 model. Zijn vermeende zilveren kogel was een ondervloer NOx-vanger, waarbij NOx wordt gevangen, vervolgens omgezet in stikstof en kooldioxide door incidentele vlagen van dieselbrandstof. Misschien is het niet helemaal zo goed als SCR, maar het was een stuk gemakkelijker en goedkoper te laten toevoegen. En er leek niet te een brandstof-economie straf. De metgezel 2010 Golf TDI geadverteerd stellaire stad en de snelweg cijfers van 30 en 41-42 mpg (afhankelijk van de transmissie) en eigenaren in forums beweerde zelfs meer kilometers. Wat niemand wist toen was dat de motor werd geprogrammeerd om minder brandstof te spuiten in de uitlaat als de auto was uit de test dyno, waardoor meer NOx uit de uitlaat en het verhogen van kilometers.

Gezien de keuze van het verminderen van het wereldwijde probleem van CO2 of de lokale probleem van de smog, ingenieurs VW koos een middenweg met een cheat dat zou de Amerikaanse toezichthouders de lage NOx zij eisten TDI kopers de hoge kilometerstand ze wilden geven en. Als het is gebeurd, zou de fudge alleen nodig voor zes jaar, tot 2014, toen Europa, de markt die VW besluitvorming domineert, een voor haar stoere NOx-normen met de zogenaamde Euro 6 regs. Tegen die tijd, de ingenieurs kan hebben bedacht, VW zou de geleidelijke invoering van betere NOx eten van technologie door middel van de normale platform bijwerken. Waarom VW bleef de software cheat in motoren gebouwd in 2014 op te nemen en daarna is iedereen een raadsel.

Vanuit een moreel en juridisch oogpunt, de fraude was een kolossaal slechte beslissing.

De daders waarschijnlijk geloofden dat ze niet zou worden gevangen, als zelf-certificering is de norm onder de EPA, dat is te cash-vastgebonden om te testen, maar 15 procent van de motoren op de markt en is eeuwig met uitsterven bedreigd door het Congres. (Onafhankelijke onderzoekers ontdekten de truc.) En als ze werden gevangen, VW waarschijnlijk bedacht, zou de straf en de markt neerslag klein zijn. Misschien was het een gemakkelijke keuze om vals te spelen. De Europese concurrerende omgeving is vol van bedrog. Kijk maar naar de FIFA voetbal, waar de ambtenaren aangeklaagd door de Amerikaanse aanklagers. Europeanen hebben een win-voor-elk-middelen streak dat soms naar voren komt onder zware druk. Er was zeker druk. Dan-CEO Martin Winterkorn, die overnam Volkswagen AG in 2007 vastbesloten om VW om de wereld op het gebied van volume en winst, beval zijn personeel om een ​​schone diesel die wereldwijd kon worden verkocht leveren en kon diesel religie VW's te dragen naar de Nieuwe Wereld om te zetten ongelovigen. En ze hadden geleverd. Wist Winterkorn hoogte van de details? Misschien wilde hij niet aan. Hij heeft enige kennis van het bedrog geweigerd.

Vanuit een moreel en juridisch oogpunt, de fraude was een kolossaal slechte beslissing. Of het was een slechte financiële beslissing valt nog te bezien. Een half miljoen cheater diesels werden verkocht in de Verenigde Staten, met 11 miljoen wereldwijd verkocht. Ondertussen zal de kosten van de zwendel jaren duren om te meten. Het duurde vier jaar voor de federale overheid om een ​​$ 1,2 miljard boete voor Toyota klap voor het verbergen van bewijsmateriaal dat in haar plotselinge versnelling onderzoek, dus het zal wel even duren voordat we weten hoeveel pond vlees VW's in het spel zijn. Het zal vrijwel zeker een fractie van de $ 18 miljard op grote schaal gespeculeerd op in de pers. De regels staan ​​Uncle Sam veel speelruimte. Dit was een emissie probleem, immers niet een veiligheids-defect met betrekking tot crashes en dodelijke slachtoffers.

Alleen zal VW accountants ooit de hele waarheid te kennen.

Als je kijkt naar de nederzetting patroon- $ 935 miljoen voor GM, $ 1,2 miljard voor Toyota-de boetes de neiging schril bestraffende maar niet verpletterende te zijn. Aan de andere kant, zal de Europese regelgevers waarschijnlijk vragen om iets en er zullen civiele procedures om zich te vestigen.

Zodra al het geschreeuw voorbij is, kan de beslissing van VW om de regels te breken enorm schadelijk blijken, een versplintering van haar recente momentum dat afleidt en dispirits het bedrijf, opent een scheur in zijn armor voor concurrenten, en zelfs blokkeert de vraag naar de dieseltechnologie waarop VW heeft zoveel ingezet. Of is het misschien gewoon een break-even, waardoor zowel VW en de overheid toezichthouders in een aantal ongemakkelijk, maar noodzakelijke veranderingen terwijl ze een financiële wassen tegen de verkoop genereerde. Of het kan zelfs blijken te hebben gered van het bedrijf wat geld over de beschikking van de ingenieurs op het moment alternatieven.

Alleen zal VW accountants ooit de hele waarheid te kennen.

  • Hecho en Mexico: De Staat van Auto Manufacturing South of the Border
  • VW is van mening “10 tot 20” mensen die verantwoordelijk zijn voor Diesel Cheat
  • Mazda Diesel voor onbepaalde tijd Hold voor de Amerikaanse Na VW Scandal

Clearing the Air

Clearing the Air

NOx-val en SCR emissie-regelsystemen vergen eenzelfde hoeveelheid undercar ruimte. Maar het vinden van een plek om veilig te kunnen dragen een vier-liter tank van ureum en water is moeilijker. Bronnen uit de sector vertellen ons het upgraden van de Golf te SCR zou kosten VW $ 300 per auto voor toegevoegde componenten, niet meegerekend grote reengineering kosten.

Like this post? Please share to your friends: